Šport > Nogomet
796 ogledov

Novinec v ligi po zaostanku z 0:2 presenetil Maribor

Josip Iličić twitter NK Maribor
Nogometaši Rogaške in Maribora so se v 5. krogu Prve lige Telemach v Krškem razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

Mariborčani so med tednom pričakovano izpadli iz evropskih tekmovanj proti Fenerbahčeju, obenem pa ostali brez enega ključnih členov Ivana Brnića, ki se je preselil k Olymiacosu.

Zdelo se je, da to ekipe Damirja Krznarja ne bo toliko pretreslo, da bi lahko Slatinčani proti njej pripravili kakšno presenečenje, posebej po tem, ko so Mariborčani po zadetkih Marka Božića vodili že z 2:0. Toda izbranci Oskarja Drobneta so se po zaslugi dveh golov Andreja Pavlovića, to sta bila sploh prva zadetka Rogaške v sezoni, vrnili v igro in na koncu prišli do svoje prve točke v sezoni. Kljub tej ostajajo na zadnjem mestu.

Slatinčani so si že v tretji minuti priigrali izvrstno priložnost, iz bližine je streljal Vice Miljanić, vendar je mariborski čuvaj mreže Ažbe Jug dobro posredoval.

Sledila sta še dva poskusa Slatinčanov, nato pa so se prebudili tudi vijolični, prevzeli pobudo in prišli do nekaj strelov, ki pa so bili preslabi za spremembo izida. Marin Laušić je tako trikrat streljal, vsakokrat pa nenatančno, najbližje je bil v 22. minuti, ko je žoga le za nekaj centimetrov zgrešila vratnico.

V 24. minuti je moral spet posredovati Jug po strelu prek glave Roka Kurtovića, tri minute pozneje pa je na drugi strani le malce zgrešil cilj Arnel Jakupović. Še nevarnejši je bil poskus Marka Božića v 39. minuti z roba kazenskega prostora, ko je Vice Baždarić s konicami prstov toliko preusmeril žogo, da je ta na koncu oplazila vratnico.

Je pa prav Božić poskrbel za vodstvo Maribora v 43. minuti, ko je unovčil natančno podajo Josipa Iličića z desne strani.

Marko Božić, NK Maribor | Avtor: twitter NK Maribor twitter NK Maribor

Božić je bil tudi tisti, ki je v 47. minuti podvojil mariborsko prednost, takrat ga je z lepo podajo v globino našel Marcel Lorber, Božić pa je nato rutinirano zadel.

V 51. minuti so imeli tudi 'domači', igralo se je na stadionu Matije Gubca v Krškem, izvrstno priložnost za zadetek, vendar je Lorber posredoval na golovi črti, malce pozneje pa je Miljanić zgrešil še z glavo.

Nadaljevanje je bilo mirnejše, posest žoge je bila na strani 16-kratnega slovenskega prvaka, ki je dvakrat poskusil prek Jana Repasa in Lorberja, a neuspešno, Repas je meril tudi v 74. minuti, takrat je moral spet posredovati Baždarić, tako kot po kotu in strelu Martina Milca minuto zatem.

Prav Milec pa je takoj zatem izgubil žogo proti Alenu Korošcu, ki je podal pred gol, od koder je zadel Andrej Pavlović. Isti igralec je v 83. minuti poskrbel še za izenačenje, ko je z glavo unovčil dolgo podajo Roka Kurtovića v kazenski prostor.

Celjani z novo zmago na vrh

Celjani kljub odhodu Charlesa Ikwuemesija še naprej tresejo mreže tekmecev. Tokrat so tudi z novo okrepitvijo Jegorjem Prucevom vpisali novo zmago, čeprav so izkoristili "le" dva od številnih strelov. Padle so Domžale, ki so izgubile tako tekmo kot pred tem Edina Julardžijo, ki je prestopil k Sarajevu k nekdanjemu trenerju Simonu Rožmanu. Celje je z desetimi točkami na vrhu lestvice skupaj z Mariborom, Domžale po drugem zaporednem porazu ostajajo pri štirih točkah.

Celjani so v Domžalah hitro pokazali napadalne namere, že v prvi minuti je Aljoša Matko zadel zunanji del mreže, v tretji pa je strel Gregorja Bajdeta ustavil Gašper Tratnik. Ta je v šesti minuti ustavil še en poskus Matka, takrat je ta streljal z glavo.

Domžalčani so nekajkrat opozorili nase, vendar niso imeli posebej nevarne akcije, zato pa so jo v 26. minuti izpeljali Celjani, po kotu z leve strani je nato z glavo po podaji Nina Milića zadel David Zec.

Luka Bobičanec, ki v zadnjem obdobju spet igra v dobri formi, je v 30. minuti nase opozoril z močnim strelom v kazenskem prostoru, izkazal pa se je Tratnik. Matjaž Rozman pa je na drugi strani moral posredovati v 34. minut, ko je močno sprožil Žiga Repas.

V 50. minuti so izbranci Alberta Riere podvojili prednost, po podaji Bobičanca se je pred vrati dobro znašel Tamar Svetlin in žogo dvignil čez vratarja v mrežo.

Trenerja sta nato vsak s svojim ciljem ekipi osvežila z menjavami, eden rezervistov, Prucev, pa je nase opozoril v 75. minuti, ko je v igri ena na ena prišel do strela, izkazal pa se je Tratnik, ki je ujel tudi žogo po poskusu še enega celjskega novinca Maria Kvesića.

V 78. minuti je po podaji Pruceva poskusil še Denis Popović, spet pa je bil na pravem mestu domžalski vratar. Kljub temu, da so gosti precej več streljali, pa je Repas z nekaj sreče v 82. minuti znižal zaostanek na 1:2, žoga je ob nizkem strelu zadela še Zabukovnika in presenetila Rozmana.



Prva liga Telemach, 5. krog:

Bravo : Koper  0:3 (0:1)
Nkada 41., Ruedl 48., Vešner Tičić 75.

Mura : Kalcer Radomlje  0:2 (0:2)
Korun 23., Kukovec 38.

Aluminij : Olimpija  4:5 (2:1)
Skiba 2., Bilyi 24., Jovan 74., Brest 78.; Rui Pedro 6., Pedro Lucas 58., 59., Motika 83., Nukić 87.

Rogaška : Maribor  2:2 (0:1)
Pavlović 75., 83.; Božić 43., 47.

Domžale : Celje  1:2 (0:1) 
Repas 82.; Zec 26., Svetlin 50.

Lestvica:
 1. Celje            4  3  1  0 11:3 10
 2. Maribor          4  3  1  0  9:3 10
 3. Olimpija         4  3  0  1 13:7  9
 4. Koper            4  3  0  1  7:4  9
 5. Aluminij         4  1  1  2  8:8  4
 6. Domžale          4  1  1  2  6:7  4
 7. Bravo            4  1  1  2  4:6  4
 8. Kalcer Radomlje  4  1  0  3  2:7  3
 9. Mura             4  1  0  3  5:11 3
10. Rogaška          4  0  1  3  2:11 1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice