Šport > Nogomet
1327 ogledov

Turki za incident v Mariboru okrivili Slovence

navijači Fenerbahče Profimedia
Dvoboj med Mariborom in Fenerbahčejem je bil prekinjen zaradi vdora turških navijačev.

Na tekmi tretjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo sta se v Ljudskem vrtu pomerila Maribor in turški velikan Fenerbahče, slednji je slavil s 3:0 in zanesljivo napredoval. Dvoboj je sicer zaznamoval navijaški incident, ki je precej pozornost požel tudi v tujih medijih, drugi polčas pa je bil prekinjen za približno pol ure.

Pri Fenerbahčeju so krivdo za prekinitev 'naložili' slovenskim navijačem. Viole naj bi privržencem turškega kluba ukradli zastavo, ti pa so ponoreli in se odzvali z vdorom na del tribune, ki jim ni bil namenjen, na njej pa so bile tudi družine z mladoletniki. Posredovali so varnostniki in policija, tekma pa se je nadaljevala šele po tem, ko so turški navijači predčasno zapustili stadion.

Tia naj bi si zastavo pred tem uspešno 'priborili nazaj'.

Ukrep odstranitve svojih privržencev so pri Fenerbahčeju označili za pretiran in napovedali, da bodo budno spremljali proces Uefa zaradi tega incidenta, 'ki so ga povzročili navijači Maribora'.

navijači Fenerbahče | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:40 18.avgust 2023.

    Razvidno je, da je tu šlo za velik varnostni kiks, saj organizator v coni turških navijačev ni zagotovil potrebnega varnostnega koridorja, ampak le navadne ograje in tako ti niso imeli težkega dela prebiti se do vzhodne tribune, kjer je bilo ...prikaži več prisotnih veliko otrok. Če bi bil postavljen varnostni koridor, kot se to spodobi za tekme visokega rizika, potem niti domačim "pogumneži" ne bi uspeli priti do Turkov in povzročiti incident. Očitno je bilo organizatorju najpomembneje prodati čim več kart!?