Šport > Nogomet
168 ogledov

Mariborčani in Celjani drevi za obstanek v Evropi

NK Maribor Profimedia
Celjani branijo minimalno prednost, Mariborčani pred zahtevno nalogo.

Slovenska nogometna prvoligaša Celje in Maribor bosta danes igrala povratni tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo. Celjani proti beloruskemu Neman Grodnu branijo minimalno prednost 1:0 s tekme v Stožicah, Mariborčani pa so si v Istanbulu proti Fenerbahčeju nabrali dva gola zaostanka.

Celjski nogometaši, ki so v prejšnjem krogu navdušili z izločitvijo favorizirane portugalske Vitorie Gumiaraes, so vlogo favorita proti Nemanu delno upravičili.

Belorusi so Celjanom, ki so zaradi neustreznosti svojega stadiona igrali v Ljubljani, povzročali kar nekaj preglavic, vendarle pa so izbranci Alberta Riere le prišli do minimalne prednosti pred povratno tekmo. Edini zadetek je v 69. minuti dosegel Charles Ikwuemesi.

nogomet Celje - Neman Grodno | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Zmagovalca tega obračuna v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz dvoboja med ciprsko AEK Larnako in izraelskim Maccabijem Tel Avivom. Prva tekma med tema dvema tekmecema se je končala z 1:1.

V Istanbulu je dolgo kazalo, da se bo Maribor domov vrnil le z golom zaostanka, potem ko je na 2:1 s prvencem slabih 20 minut pred koncem znižal Mark Strajnar. Toda nesporni turški favorit dvoboja je v tretji minuti sodniškega dodatka prek Dušana Tadića unovčil enajstmetrovko in bo tako v Ljudski vrt prišel s kar zajetno prednostjo.

Zmagovalca slovensko-turškega dvoboja v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz obračuna med nizozemskim Twentejem in latvijsko Rigo. Nizozemci so prvo tekmo dobili z 2:0.

Tekma Celjanov v Györu na Madžarskem se bo začela ob 20. uri, Mariborčanov pred domačimi navijači pa ob 20.15.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice