Šport > Nogomet
838 ogledov

Previdni grofi prebrodili belorusko reko

nogomet Celje - Neman Grodno
1/25
Saša Despot
Celjski nogometaši so v Stožicah gostili belorusko zasedbo in si priigrali minimalno prednost.

Na prvi tekmi 3. predkroga Konferenčne lige so nogometaši Celja v ljubljanskih Stožicah gostili Neman Grodno in z golom sredi drugega polčasa prišli do zmage (1:0) proti klubu, ki nosi ime po beloruski reki. Edini gol je sredi drugega polčasa z glavo zabil Chukwubuikem Ikwuemesi po podaji Luke Bobičanca.

Celjski nogometaši, ki so v prejšnjem krogu navdušili z izločitvijo favorizirane Vitórie Guimarães, so vlogo favorita proti Nemanu delno upravičili. Belorusi so domačim, ki so tokrat zaradi neustreznosti celjskega stadiona igrali v Ljubljani, povzročali kar nekaj preglavic, vendarle pa so izbranci Alberta Riere le prišli do minimalne prednosti pred povratno tekmo.

Tekma v Stožicah uvodoma ni ponudila posebej razburljivih dogodkov, velja pa omeniti, da so prvi na tekmi nevarneje zagrozili gosti, posredovati je moral domači vratar Matjaž Rozman. V 10. in 18. minuti so nase opozorili tudi sicer v prvem polčasu dokaj neprepričljivi Celjani, vendar je gostujoči vratar obranil strela tako Bobičanca kot Ikwuemesija, ki je streljal iz bližine.

V 27. minuti so Celjani ponudili novo priložnost Belorusom, a je Jurij Pantia zgrešil z roba kazenskega prostora, v 35. minuti pa je ob dokaj razigranih gostih moral spet izkazati Rozman.

Povratna tekma bo prihodnji četrtek v Györu na Madžarskem.

V 47. minuti so si Celjani privoščili novo napako, ko je Bobičanec na robu svojega kazenskega prostora izgubil žogo, Jegor Zubovič je prišel do strela z dobrih desetih metrov, izkazal pa se je spet Rozman. Dve minuti pozneje pa so vendarle spet zagrozili tudi Celjani, vendar je na koncu Ikwuemesi žogo namesto z glavo udaril z ramo in jo poslal čez gol.

Celjani so imeli potem prevlado na igrišču, vendar si nikakor niso priigrali resnejše priložnosti. V 68. minuti je sicer Ikwuemesi prišel sam pred vratarja gostov, a se je namesto za strel odločil za podajo, ki pa ni prišla do soigralca. Se je pa Nigerijec odkupil v 69. minuti, ko je z glavo unovčil Bobičančevo podajo z desne strani za 1:0.

Pozneje so se znova prikradle napake v celjsko igro, kar je botrovalo nekaj (pol)priložnostim Nemana, a jih ta ni unovčil. V 83. minuti so bili gostitelji blizu novemu zadetku, vendar je Bobičanec z dobrih 20 metrov zadel prečko, v 86. pa je Lovro Bizjak streljal preveč po sredini.

Zmagovalca tega obračuna v zadnjem krogu kvalifikacij čaka boljši iz dvoboja med AEK Larnako in Maccabijem Tel-Avivom. Prva tekma med tema dvema tekmecema se je končala z 1:1.

Konferenčna liga, 3. predkrog (prva tekma):

Celje - Neman Grodno 1:0 (0:0)
Ikwuemesi 69.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice