Šport > Nogomet
520 ogledov

Nor evropski teden po Olimpiji zaključujeta še druga slovenska predstavnika

NK Maribor Profimedia
Danes na nogometnih zelenicah še Maribor in Celje.

Po Olimpiji se bosta danes na evropskih nogometnih zelenicah predstavila še Maribor in Celje. Na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo bodo vijoličasti v Istanbulu izzvali turški Fenerbahče, medtem ko bo klub iz knežjega mesta v Ljubljani gostil beloruski Neman Grodno. Obe tekmi se bosta začeli ob 20. uri.

Maribor je v 1. krogu kvalifikacij ugnal malteško Birkirkaro s skupnim izidom 3:2, v 2. pa je bil po podaljšku v seštevku dveh tekem boljši od luksemburškega Differdangea s 5:4. Fenerbahče je kvalifikacijsko pot začel v 2. krogu in tam s skupnih 9:0 ugnal moldavski Zimbru.

Na papirju je Fenerbahče, kjer igra slovenski reprezentant Miha Zajc, izrazit favorit proti Mariboru. Na Transfermarktu je vrednost mariborskih nogometašev ocenjena na 9,1 milijona evrov, Fenerbahčejevih pa kar 178,4 milijona evrov. Zajčeva vrednost denimo znaša 6 milijonov evrov.

Miha Zajc | Avtor: Profimedia Profimedia

Precej manjša je v tem pogledu razlika med Celjem in Nemanom. Celjani so v malenkostni prednosti s 6,95 milijona evrov, vrednost Nemanovih igralcev pa znaša 5,05 milijona evrov.

Celjani so boj za nastop v konferenčni ligi začeli v 2. krogu in presenetljivo izločili Vitorio iz Guimaraesa. Portugalske predstavnike so v skupnem seštevku, na drugi tekmi so igrali podaljške, premagali s 5:4. Beloruski predstavnik, ki bo s Celjani meril moči v ljubljanskih Stožicah, je v dosedanjem poteku tekmovanja izločil lihtenštajnski, a v švicarski ligi nastopajoči Vaduz (3:2) in malteški Balzan (2:0). Slednji je sicer v 1. kvalifikacijskem krogu premagal Domžale.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.