Šport > Nogomet
359 ogledov

Mura po "šok terapiji" do korpskega skalpa

NK Koper : NŠ Mura Twitter/NŠ Mura
Nogometaši Mure so v tekmi 4. kroga Prve lige Telemach premagali Koper s 3:1 (1:0).

Ekipi sta zadnjo tekmo tega kroga začeli s povsem različnima izhodiščema: Koprčani so za uvod sezone dosegli dve zmagi in bi z morebitno tretjo ujeli Mariborčane na vrhu lestvice. Mura pa je po drugi strani dvakrat izgubila in krog začela s točkovno ničlo.

Danes pred tekmo so iz soboškega prvoligaša tudi sporočili, da so prekinili sodelovanje s trenerjem Dejanom Grabićem. Dosedanji pomočnik Darjan Slavic je tako prvič vodil muraše že danes na vroči Bonifiki. Na koncu so bili bolj zadovoljni gostje, ki so prišli do prve zmage v sezoni.

NŠ Mura FC Koper Vodil jo bo ... Šport Pretres pri Muri, Grabič že bivši!

Začetek tekme je postregel s hitrim zadetkom gostov. Že prvo pravo akcijo so črno-beli v osmi minuti spremenili v gol, ko je po podaji Žige Kousa Dardan Shabanahaxhaj udaril s kakšnih 18 metrov z desne strani in presenetil Jana Koprivca.

V nadaljevanju so pobudo prevzeli domači, ki so si pripravili precej priložnosti, toda Klemen Mihelak v vratih Mure je bil zanesljiv. Najbolj nevaren pri Koprčanih je bil Nik Omladić, enkrat s prostega strela in drugič po kotu.

Mura je bila v tem obdobju podrejena, toda v 32. minuti blizu drugemu zadetku. Po kotu je Nikola Jovičevič meril z glavo in zadel okvir vrat, odbitek je skušal v mrežo pospraviti Borna Proleta, a je nato z golove črte žogo izbil Nikola Krajinović.

Nadaljevanje je bilo podobno razgibano; po osmih minutah pa so do gola prišli domači, ko je po prodoru v kazenski prostor streljal Maks Barišić, žoga pa se je od obrambnih igralcev Mure odbila v gol.

NK Koper : NŠ Mura | Avtor: Twitter/NŠ Mura Twitter/NŠ Mura

Sledil je nov pritisk Mure, v 61. minuti pa je po izletu Koprivca iz vrat Ivan Šarić še ujel žogo in jo podal v kazenski prostor. Z nekaj metrov je streljal Amadej Maroša in zadel Krajinovića, sodnik pa je po ogledu posnetka dosodil igro z roko in enajstmetrovko. Z natančnim strelom ob vratnici je Maroša poskrbel za novo vodstvo Mure.

Dober izkoristek priložnosti pa so gostje potrdili še v 70. minuti, ko je po kotu Matic Maruško podaljšal žogo z glavo do druge vratnice, kjer je bil na pravem mestu Proleta in jo zabil v gol.

Koprčani so imeli nato do konca tekme spet izrazito premoč, toda brez učinka, od številnih priložnostih pa je najbolj izstopala tista Barišića v 81. minuti, ko je z glavo zadel prečko.

V naslednjem krogu bo Mura 19. avgusta igrala z Radomljani, Koprčani bodo dan prej gostovali pri Bravu.

 

* Stadion Bonifika, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.
* Strelci: 0:1 Shabanahaxhaj (8.), 1:1 Barišić (53.), 1:2 Maroša (60., 11-m), 1:3 Proleta (70.).
* Koper: Koprivec, Pabai (od 74. Mittendorfer), Prce, Correia, Vešner Tičić (od 68. Groznica), Palčič, Omladić (od 74. Nkada), Barišić, Ruedl (od 46. Osuji), Krajinović (od 82. Pavlović), Mulahusejnović.
* Mura: Mihelak, Maruško, Šarić (od 62. Kasalo), Kous (od 42. Trontelj), Maroša (od 82. Petković), Jovičević (od 62. Tripi), Jurišić, Proleta, Kurtović, Morris, Shabanahaxhaj (od 83. Brkić).
* Rumena kartona: Groznica; Maruško.
* Rdeč karton: /

 

- sobota, 12. avgust:
Olimpija - Domžale                2:1 (1:0)
Kalcer Radomlje - Aluminij        0:2 (0:2)

- nedelja, 13. avgust:
Maribor - Bravo                   2:1 (2:0)
Celje - Rogaška                   2:0 (0:0)

- ponedeljek, 14. avgust:
Koper - Mura                      1:3 (0:1)

- lestvica:
 1. Maribor          3  3  0  0  7:1  9
 2. Celje            3  2  1  0  9:2  7
 3. Olimpija         3  2  0  1  8:3  6
 4. Koper            3  2  0  1  4:4  6
 5. Bravo            3  1  1  1  4:3  4
 6. Aluminij         3  1  1  1  4:3  4
 7. Domžale          3  1  1  1  5:5  4
 8. Mura             3  1  0  2  5:9  3
 9. Kalcer Radomlje  3  0  0  3  0:7  0
10. Rogaška          3  0  0  3  0:9  0

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.