Šport > Nogomet
1891 ogledov

Neverjeten zadetek s 30 metrov odločil derbi Ljubljanske kotline

Olimpija : Domžale Twitter/NK Domžale
Nogometaši Olimpije so v 4. krogu Prve lige Telemach premagali Domžale z 2:1 (1:0), Radomlje pa so izgubile proti Aluminiju z 0:2 (0:2).

Radomljani so doživeli še tretji poraz v sezoni, za nameček pa še na tretji tekmi niso zadeli. Aluminij, ki je v uvodu sezone navkljub le eni osvojeni točki pustil dober vtis, je tokrat prišel do prve zmage v sezoni, potem ko je že v prvem polčasu dosegel oba zadetka.

Kidričani so odločno začeli tekmo, že v drugi minuti je imel imenitno priložnost Bamba Susso, ki pa je s strelom z glavo iz bližine žogo poslal v vratarja Luko Baša. Podobno akcijo so v sedmi minuti izpeljali Radomljani, pri katerih je z glavo iz bližine streljal Nino Kukovec, a tudi on žogo poslal mimo vrat oziroma je oplazila vratnico.

Je pa moral Aluminij že v 26. minuti zamenjati poškodovanega Sussa, namesto katerega je vstopil Daniel Skiba. V teh trenutkih so sicer imeli domači pobudo, so pa v 34. minuti spet zagrozili tudi gosti, vendar se je izkazal Baš. V 36. minuti so trenutno terensko premoč unovčili Kidričani, potem ko je s približno 18 metrov z nizkim strelom zadel Marko Brest za 1:0. Šest minut pozneje je bilo že 2:0 za goste, po podaji z desne strani je na prvi vratnici z glavo zadel Tin Martić.

Uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, v 58. minuti pa so imeli gosti novo priložnost, vendar je domače takrat rešil Baš po strelu Roka Schaubacha. V 63. minuti so po dolgem času zagrozili tudi Radomljani, vendar je bil z glavo spet premalo natančen Kukovec, v 73. je bil nenatančen še Ivan Krolo, v 84. pa je z glavo za malo zgrešil Franjo Posavac. V 87. je preveč po sredini sprožil Darly N'Landu. Pri Aluminiju je v 90. minuti Brest prišel v kazenski prostor, a se namesto za strel odločil za podajo, ki pa ni našla pravega naslovnika, Gašper Jovan pa je malce zatem zgrešil vrata in tako zapravil zadnjo priložnost tekme.

Radomlje bodo v 5. krogu v soboto gostovale pri Muri, Aluminij pa bo gostil Olimpijo.

* Športni park, sodniki: Matković, Šumer, Lahovič.
* Strelca: 0:1 Brest (36.), 0:2 Martić (42.).
* Radomlje: Baš, Ševelj (od 90+1. Merdović), Gorenc Stanković (od 80. Posavac), Nuhanović, Hrvoj, Krolo (od 80. Davidović), Marković, N'Landu, Kukovec (od 67. Štorman), Korun, Cerar (od 46. Malenšek).
* Aluminij: Banić, Jovan, Koblar, Schaubach, Pečnik (od 46. Brkljača), Jagić, Martić, Brest (od 90+1. Baskera), Gorenak (od 79. Bilji), Jovanović (od 79. Katuša), Susso (od 26. Skiba).
* Rumeni karton: Koblar.
* Rdeči karton: /.

 

Evrogol Ratnika odločil derbi Ljubljanske kotline

Olimpija je v napornem ritmu domačih in evropskih tekem gostila Domžale, ki jih je prvič vodil nekdanji Olimpijin strateg in igralec Dušan Kosić. Domžalčani so favoriziranim zeleno-belim sicer nudili dober odpor, a bili na koncu prekratki za kakšno točko. Vse tri je domačim zagotovil Marcel Ratnik, ki je zadel z velike razdalje. Ekipa Joaa Henriquesa je po treh tekmah pri dveh zmagah in porazu, Domžale pa pri zmagi, neodločenem izidu in porazu.

Olimpija je v uvodnih minutah prevladovala, si priigrala nekaj (pol)priložnosti, najnevarnejši pa je bil Pedro Lucas, ko je v sedmi minuti po kotu z leve strani streljal z glavo, Gašper Tratnik v domžalskih vratih pa je dobro posredoval.

Domžalčani so prvič v napadu nase opozorili v 15. minuti, a niso izvlekli več od blokiranega strela, pozneje pa je spet zavladala domača zasedba, ki je imela v 19. in 24. minuti obetavni akciji, a obakrat njenima igralcema, Lucasu in Svitu Sešlarju, ni uspelo zadeti iz bližine.

V 35. minuti je napadalec Domžal Gašper Černe na drugi strani zadel, ko je odvzel žogo Matevžu Vidovšku, vendar je sodnik dosodil prekršek nad ljubljanskim vratarjem. Štiri minute zatem pa je Olimpija po prekršku Jana Đapa nad Sešlarjem prišla do enajstmetrovke. To je v 41. minuti zanesljivo unovčil Rui Pedro.

Vidovšek pa je moral znova posredovati v 43. minuti po prostem strelu Danijela Šturma, razpoloženi domžalski nogometaš pa je imel malce zatem še eno lepo priložnost, a je žogo poslal čez gol. Nekaj skrbi je nato v ljubljanske vrste vnesla poškodba kapetana Timija Maxa Elšnika, ki je še pred koncem prvega polčasa zapustil igrišče zaradi udarca v gleženj.

V 52. minuti pa so Domžalčani izenačili. Po podaji z leve strani je Vidovšek žogo odbil v sredino, kjer pa je bil Luka Topalović in jo poslal v mrežo za 1:1. Že sedem minut pozneje pa so gostitelji spet povedli. Takrat se je za strel s približno 30 metrov odločil Ratnik in premagal Tratnika, ki je stal nekoliko preveč iz svojih vrat.

Olimpija je nato spet imela več od igre, v 74. minuti pa je Rui Pedro le za nekaj centimetrov zgrešil cilj. Takoj zatem je na drugi strani zagrozila domžalska zasedba. Najprej je Šturm z roba kazenskega prostora zadel prečko, do odbite žoge je prišel Černe, vendar je izvrstno posredoval Vidovšek. Ta je ustavil tudi nov Topalovićev strel v 76. minuti.

Pozneje se je dvakrat pri Olimpiji pri zaključnem strelu znašel Nemanja Motika, vendar je obakrat slabo zaključil akcijo, tako kot tudi Admir Bristrić, ki je streljal v drugi minuti sodniškega dodatka. Na drugi strani je zadnjo priložnost za izenačenje zapravil Mirza Hasanbegović, ko je iz ugodnega položaja v kazenskem prostoru žogo poslal precej mimo cilja.

Olimpija bo v 5. krogu v soboto gostovala pri Aluminiju, Domžale pa bodo dan pozneje gostile Celje.

* Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Žunič, Brezar.
* Strelci: 1:0 Rui Pedro (41./11 m), 1:1 Topalović (52.), 2:1 Ratnik (59.).
* Olimpija: Vidovšek, Sualehe, Karamatić, Ratnik, Silva (od 84. Estrada), Doffo, Elšnik (od 45. Fadida), Posavec (od 84. Gavrić), Sešlar (od 70. N. Motika), Rui Pedro, Lucas (od 70. Bristrić).
* Domžale: Tratnik, Klemenčič, Fazlić, Brecl (od 86. Biggs), Đapo, Mutavčić (od 67. Pišek), Julardžija, Repas (od 78. Markuš), Šturm, Topalović (od 78. Marasović), Černe (od 78. Hasanbegović).
* Rumeni karton: Ratnik.
* Rdeči karton: /.

 

- sobota, 12. avgust:
Olimpija - Domžale                2:1 (1:0)
Kalcer Radomlje - Aluminij        0:2 (0:2)

- nedelja, 13. avgust:
17.30 Maribor - Bravo
20.15 Celje - Rogaška

- ponedeljek, 14. avgust:
20.15 Koper - Mura

- lestvica:
 1. Olimpija         3  2  0  1  8:3  6
 2. Maribor          2  2  0  0  5:0  6
 3. Koper            2  2  0  0  3:1  6
 4. Celje            2  1  1  0  7:2  4
 5. Bravo            2  1  1  0  3:1  4
 6. Aluminij         3  1  1  1  4:3  4
 7. Domžale          3  1  1  1  5:5  4
 8. Mura             2  0  0  2  2:8  0
 9. Rogaška          2  0  0  2  0:7  0
10. Kalcer Radomlje  3  0  0  3  0:7  0

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:11 12.avgust 2023.

    Meni se bolj dozdeva, da sta dve šalabajzerski odločitvi glavnega sodnika iz prvega polčasa, vsaj toliko vplivali na zmago Olimpije, kot sicer res lep zadetek Ratnika v drugem polčasu.

Sorodne novice