Šport > Nogomet
156 ogledov

Koper zlahka vzel mero Šiškarjem

stadion ŽAK PLT Facebook
V Spodnji Šiški se je končala uvodna tekma petega kola nogometnega državnega prvenstva.

Nogometaši Kopra so v uvodni tekmi 5. kola Prve lige Telemach premagali Bravo (0:3). Po dvoboju v Šiški so danes prepričljivo boljši Koprčani začasno skočili tik pod vrh lestvice z enakim točkovnim izkupičkom kot Maribor.

Koper so v začetku tekme imeli premoč, najbolj aktiven pa je bil Bede Osuji. Prvo priložnost je imel že po nekaj sekundah igre, drugo pa v tretji minuti, a je bil obakrat vratar Matija Orbanić zmagovalec njunega dvoboja. Isti igralec je pozneje poskusil še s podajo do Maksa Barišića, ki pa ni bil dovolj natančen. Domači so prvič resneje zapretili po prodoru Jakoslava Stankovića v 19. minuti, minuto zatem pa so bili celo blizu vodilnemu zadetku, ko je Stanković z leve podal pred vrata, kjer je žogo z glavo udaril Matej Poplatnik, Jan Koprivec pa je imel precej dela, da jo je ujel na golovi črti.

Sledili so novi napadi Kopra, ko sta bila v glavnih vlogah najprej Osuji, v 39. minuti pa ob nevarnem strelu z roba kazenskega prostora še Timothe Nkada. Dve minuti zatem je Koper terensko premoč le spremenil v zadetek. Barišić je z leve strani natančno podal, Nkada pa je na drugi vratnici prehitel obrambo domačih in žogo s šestih metrov potisnil v gol.

Nadaljevanje je zelo hitro prineslo podvojitev vodstva. Osuji je pobegnil po levi strani in podal v kazenski prostor, kjer je Andraž Ruedl spretno z nekaj metrov pospravil žogo v mrežo. Po tem zadetku je ritem igre padel, gostje so se zadovoljili s trdnim vodstvom, domačim pa niti s četvorno menjavo v 60. minuti ni uspelo spremeniti poteka dvoboja.

V 65. minuti je imel spet priložnost Osuji, a je po hitrem prodoru akcijo končal s slabim strelom. Koprčani so deset minut pozneje dokončno potrdili zmago, potem ko je v lepi akciji celotnega napada, ko so izigrali domačo obrambo, zadnjo podajo Barišiča za zadetek izkoristil Luka Vešner Tičić. Koper je nato tekmo rutinsko pripeljal do konca, domači pa niso bili nevarni za vsaj častni zadetek.

Prva liga Telemach, 5. kolo:

Bravo Ljubljana - Koper 0:3 (0:1)
Nkada 42., Ruedl 48., Vešner Tičić 75.

Mura - Kalcer Radomlje
Aluminij - Olimpija
Rogaška - Maribor
Domžale - Celje

LESTVICA:
1. Maribor 9
2. Koper 9 (+1)
3. Celje 7
4. Olimpija Ljubljana 6
5. Aluminij Kidričevo 4
6. Bravo Ljubljana 4 (+1)
7. Domžale 4
8. Mura 3
9. Kalcer Radomlje 0
10. Rogaška 0

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 21:28 18.avgust 2023.

    A to Šiškarji pripravljajo teren za vrnitev Grabiča?

Sorodne novice