Šport > Nogomet
478 ogledov

Devet golov na tekmi Aluminija in Olimpije

NK Olimpija - Valmiera FC Anže Petkovšek
Nogometaši Aluminija so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji s 4:5 (2:1).

Aluminij in Olimpija sta v Kidričevem prikazala razburljivo tekmo, polno golov in preobratov. Na koncu so celo kožo odnesli Ljubljančani, zmagoviti gol pa je v 87. minuti dosegel Mustafa Nukić. Eden junakov zmage je bil tudi Pedro Lucas z dvema goloma in podajo. Olimpija je zdaj pri devetih točkah, toliko jih imata tudi Maribor ob tekmi manj in Koper. Aluminij je ostal pri štirih.

Kidričani so silovito odprli tekmo in že po dobri minuti povedli. Daniel Skiba je iz bližine unovčil podajo Gašperja Jovana, ki je na levi strani pobegnil Jorgeju Silvi. Pet minut pozneje pa so slovenski prvaki izenačili, po podaji Pedra Lucasa je svoj tretji gol v sezoni dosegel Rui Pedro.

Obe ekipi sta nato imeli še po eno nevarno akcijo, v 10. minuti je moral posredovati Matevž Vidovšek po strelu Marka Bresta, v 13. pa na drugi strani Tibor Banić po poskusu Matea Karamatića.

V 24. je po dobri akciji domača ekipa spet povedla, strelec je bil Artem Bilji, ki je zadel z devetih metrov. Tri minute pozneje bi lahko Olimpija znova izenačila, vendar je spet izvrstno posredoval Banić, v 28. minuti pa se je zdelo, da se bo Brestu uspelo prebiti skozi Olimpijino obrambo, tudi Vidovšek je že bil na tleh, na koncu pa so igralci v zelenem le ustavili domačega napadalca.

Olimpija je znova zagrozila v 41. minuti, ko je v osrčju kazenskega prostora do žoge prišel Rui Pedro, a je bil malce premalo natančen.

V uvodu drugega polčasa so spet imeli Ljubljančani več žogo v posesti (imeli so jo več kot 70 odstotkov časa), v 57. minuti sta zaporedoma streljala Jorge Silva in Lucas, a sta bila oba neuspešna.

Slednji pa je v 58. minuti poskrbel za izenačenje. Takrat je s strelom z glavo unovčil podajo Ruija Pedra z leve strani. Lucas je le minuto pozneje poskrbel še za 3:2, potem ko je po podaji Ivana Posavca zadel z roba kazenskega prostora.

Zdelo se je, da je imela Olimpija vse pod nadzorom, toda v 74. minuti so se domači spet vrnili v igro, ko sta Marko Brkljača in Jovan izigrala ljubljansko obrambo, zadel pa je slednji. Le tri minute pozneje pa nov preobrat - Aluminij je namreč spet povedel, ko je malce z leve strani v kazenskem prostoru zadel Brest.

Toča golov pa se je nadaljevala. V 83. minuti je namreč tudi Olimpija dosegla svoj četrti zadetek, podajo Saarja Fadide je spretno pred vrati unovčil Nemanja Motika. Deveti zadetek na srečanju pa je v 87. minuti dosegelNukić, Olimpijin napadalec je z glavo unovčil natančno podajo Jorgeja Silve z desne strani.

Mura pokleknila na domači zelenici

Mura je Radomljane pričakala v vlogi favorita, med drugim tudi zaradi tega, ker so gostje sezono odprli s tremi porazi in brez doseženega gola. Toda to se je hitro spremenilo, saj so že v prvem polčasu zadeli dvakrat, v drugem pa ob dokaj bledi igri Mure lepo prednost tudi zadržali. 

Mura je sicer nekoliko podjetneje začela obračun, a ni bila posebej nevarna, zato pa so bili v 12. minuti blizu vodstvu Radomljani. Sandi Nuhanović je sprožil od daleč, Klemen Mihelak je žogo odbil, a le do Nina Kukovca, ki je bil povsem sam pred vrati, a na začudenje večine gledalcev žogo poslal mimo vrat.

Tri minute pozneje je Nikola Jovićević prišel do strela v bližini radomeljskih vrat, vendar je svoje delo dobro opravil vratar Luka Baš. V 23. minuti so gosje povedli, potem ko je Nuhanović podal s prostega strela z desne strani, pred vrati pa je bil najvišji Uroš Korun in matiral Mihelaka.

V 32. minuti so bili Radomljani spet nevarni, Madžid Šošić je streljal malce izven kazenskega prostora, žoga pa se je od Murinih igralcev odbila na prečko in v kot. Šošić je malce zatem prišel še do strela v kazenskem prostoru, vendar bil nenatančen s približno desetih metrov.

V 36. minuti je z glavo na drugi strani za malo zgrešil Amadej Maroša, v 38. pa so Radomljani podvojili prednost, ko je po podaji z leve strani Kukovec zadel iz bližine za vodstvo 2:0.

Uvod drugega polčasa ni bil posebej razburljiv, je pa domači strateg Darjan Slavec ob dokaj anemični predstavi svojih varovancev hitro posegel po prvih menjavah.

V 63. minuti je še enkrat zadel Kukovec, vendar je bil globoko v prepovedanem položaju, pozneje se je moral še enkrat izkazati Mihelak po strelu Darlyja N'Landuja, Murinih priložnosti pa še naprej ni bilo.

Šele v 88. minuti je moral spet posredovati Baš po strelu Filippa Tripija, pa še ta je bil ne preveč močan in po sredini crat. Tik pred koncem tekme so Radomljani izpeljali še en protinapad, po katerem se je sam pred Mihelakom znašel N'Landu, a je Murin vratar preprečil še višjo zmago gostov.
 

Prva liga Telemach, 5. kolo:

Bravo : Koper  0:3 (0:1)
Nkada 41., Ruedl 48., Vešner Tičić 75.

Mura : Kalcer Radomlje  0:2 (0:2)
Korun 23., Kukovec 38.

Aluminij : Olimpija  4:5 (2:1)
Skiba 2., Bilyi 24., Jovan 74., Brest 78.; Rui Pedro 6., Pedro Lucas 58., 59., Motika 83., Nukić 87.

Nedelja:
Rogaška - Maribor
Domžale - Celje

Lestvica:
 1. Olimpija         4  3  0  1 13:7  9
 2. Maribor          3  3  0  0  7:1  9
 3. Koper            4  3  0  1  7:4  9
 4. Celje            3  2  1  0  9:2  7
 5. Aluminij         4  1  1  2  8:8  4
 6. Domžale          3  1  1  1  5:5  4
 7. Bravo            4  1  1  2  4:6  4
 8. Kalcer Radomlje  4  1  0  3  2:7  3
 9. Mura             4  1  0  3  5:11 3
10. Rogaška          3  0  0  3  0:9  0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice