Šport > Nogomet
822 ogledov

Olimpija na derbiju prejela štiri gole v Stožicah

nogomet Celje - Neman Grodno Saša Despot
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 6. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Celju z 2:4 (1:2).

Derbi šestega kroga so dobili Celjani. Podprvaki so pridno izkoriščali luknje v obrambi branilcev naslova in se povzpeli na vrh lestvice, kjer imajo zdaj 13 točk, Olimpija, ki je med tednom izgubila Svita Sešlarja, ta se seli v Turčijo, pa je ostala pri devetih.

Celjani, ki so tako kot Ljubljančani pogrešali nekaj igralcev, gosti predvsem Denisa Popovića, so po manj kot minuti tekme povedli, potem ko je globinsko podajo Marka Zabukovnika lepo sprejel Jegor Prucev, ta je nato v kazenskem prostoru nesebično žogo oddal na svojo desno do Aljoše Matka, ta pa jo je le še preusmeril v prazno mrežo za 0:1.

Že v četrti minuti je na drugi strani tudi Olimpija bila blizu zadetku, ko je Rui Pedro zadel vratnico. Pozneje sta v dinamičnem začetku obe ekipi prišli še do enega strela, a brez uspeha, v 20. minuti ni uspelo zadeti niti Nemanji Motiki, Matko Obradović mu je obranil strel z manj kot desetih metrov. Tudi v 25. minuti je bil v medsebojnem "dvoboju" boljši celjski vratar.

V 30. minuti je pri domačih malce zunaj kazenskega prostora sprožil Mustafa Nukić, vendar Obradović ni imel težav, tako kot ne na drugi strani Matevž Vidovšek v 34. minuti. Dve minuti pozneje so Ljubljančani izenačili, najprej je iz bližine Rui Pedro zadel vratnico, žoga pa se je od gostujočega branilca Davida Zeca odbila v celjsko mrežo.

Ljubljansko veselje pa je bilo kratko, Prucev je odvzel žogo Ahmetu Muhamedbegoviću in nato podal do Tamarja Svetlina v osrčje kazenskega prostora, temu pa ni bilo težko zadeti za 1:2.

Podobno ni bilo težko znova zadeti Matku v 48. minuti, ko je ta dobil dolgo podajo za hrbet odsotnih ljubljanskih branilcev in na koncu rutinirano premagal še Vidovška za 3:1.

Že v naslednji minuti je Olimpija zmanjšala zaostanek, ko je David Sualehe podal z leve strani, Motika pa je z glavo zadel za 2:3. Ljubljanska obramba pa je bila spet luknjičasta v 54. minuti, spet je bil v eni glavnih vlog Prucev, na koncu pa je odbito žogo Vidovška v mrežo poslal Nino Kouter.

V tekmi, ki je puščala precej prostora eni in drugi ekipi, je v 70. minuti v dvoboj ena na ena z Vidovškom prišel Prucev, a je bil ljubljanski vratar uspešnejši, tudi sicer pa so imeli Celjani bolj ali manj vse pod nadzorom, tako da so prišli do nove zmage.

Bravo slavil v gosteh z 2:1

Bravo je v Domžalah Radomljanom zadal poraz, potem ko je že v uvodnih minutah hitro dosegel dva zadetka, kljub temu, da so se domači v drugem polčasu na krilih Madžida Šošića trudili izenačiti, pa so gosti zdržali pritiske in so zdaj pri sedmih točkah ter v zgornji polovici lestvice, medtem ko Radomlje ostajajo predzadnje s tremi točkami.

Bravo je povedel že v prvi minuti, ko je po podaji z leve strani zadel Gašper Trdin. Le tri minute pozneje je Matej Poplatnik prišel sam pred Luko Baša, na koncu ga je radomeljski vratar povlekel za nogo, nakar je sledila najstrožja kazen. To je izvedel kar Poplatnik in zanesljivo zadel za 2:0.

V 22. minuti je imel Bravo novo priložnost, a je Jakoslav Stanković žogo poslal malce mimo vrat, domači strateg Oliver Bogatinov pa je že po pol ure posegel v svojo postavo in v igro poslal še enega napadalno usmerjenega igralca Dejana Vokića.

Domači so bili najbližje zadetku v prvem polčasu v 41. minuti, ko je Darly N'Landu izvedel prosti strel, žoga pa se je od živega zidu malce odbila in poskrbela za težje delo Matije Orbanića, ki je nato obranil še strel Madžida Šošića.

Vokić je v uvodu drugega polčasa poskusil z glavo pri domačih, a nenatančno, nato je še Šošić sprožil od daleč, po njegovem strelu je žoga padla na vrh prečke, je pa radomeljski nogometaš v 65. minuti zmanjšal zaostanek, ko je v kazenskem prostoru unovčil podajo z leve strani.

Radomljani so v drugem polčasu sicer igrali precej bolje kot v prvem delu in pritiskali, imeli več priložnosti, v 78. minuti je tudi Ivan Krolo za malce zgrešil cilj, Šošić pa je v 79. minuti zadel še prečko iz bližine.
 

Prva liga Telemach, 6. krog:

Aluminij : Mura  0:1 (0:1)
Kasalo 17.

Koper : Rogaška          tekma odpovedana

Maribor : Domžale  1:1 (1:1)
Iličić 45./11-m; Šturm 9.

Olimpija : Celje  2:4 (1:2)
Zec 36./ag, Motika 49.; Matko 1., 48., Svetlin 38., Kouter 54.

Kalcer Radomlje : Bravo  1:2 (0:2)
Šošić 65.; Trdin 1., Poplatnik 8./11-m

 Lestvica:
 1. Celje            5  4  1  0 15:5 13
 2. Maribor          5  3  2  0 10:4 11
 3. Olimpija         5  3  0  2 15:11 9
 4. Koper            4  3  0  1  7:4  9
 5. Bravo            5  2  1  2  6:7  7
 6. Mura             5  2  0  3  6:11 6
 7. Domžale          5  1  2  2  7:8  5
 8. Aluminij         5  1  1  3  8:9  4
 9. Kalcer Radomlje  5  1  0  4  3:9  3
10. Rogaška          4  0  1  3  2:11 1
Komentarjev 1
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:53 28.avgust 2023.

    Že pred začetkom tega prvenstva sem napisal, da imajo Celjani najbolj perspektivno ekipo v ligi, ko pa so uspeli prepričati še najbolj perspektivnega trenerja, ki je kadar koli deloval na slovenskih zelenicah, pa ne bo prav nobeno presenečenje, če ponovijo ...prikaži več uspeh izpred treh let. Celo več, presenečenje bo, če Celjani naslova ne bodo osvojili! Sam menim, da jim to lahko prepreči le kakšna nespametna razprodaja igralcev na polovici prvenstva.

Sorodne novice