Šport > Nogomet
232 ogledov

Bavarci pregnali rdeče vrage, Jude spet rešil Madrid

Harry Kane Bayern Man Utd Epa Bayern je v Münchnu premagal Manchester United.
V skupinah A, B, C in D so odigrali uvodne tekme letošnje nogometne Lige prvakov.

V skupini A je derbi kola dobil Bayern, ki je v Münchnu premagal Manchester United (4:3). Sredi prvega polčasa sta v razmaku štirih minut po kombinatornih akcijah zadela Leroy Sané in Serge Gnabry, pri uvodnem golu je veliko napako storil vratar André Onana. Na začetku nadaljevanja je za goste s pomočjo srečnega odboja znižal Rasmus Höjlund. A veselje Angležev ni trajalo dolgo, saj je po igri z roko Christiana Eriksena enajstmetrovko unovčil Harry Kane. V zaključku tekme je za United iznajdljivo zadel Casemiro, vse dvome o zmagovalcu pa je po lepi podaji Joshue Kimmicha v sodnikovem dodatku razblinil Mathys Tel. Casemiro je v 95. minuti po podaji Bruna Fernandesa zadel še drugič in postavil končni izid.

Carigrajski Galatasaray, ki je v kvalifikacijah izločil ljubljansko Olimpijo, je doma le remiziral proti Københavnu (2:2). Danci so vodili že z 0:2 po zadetkih Mohameda Elyounoussija in Dioga Gonçalvesa, nato pa prejeli rdeč karton, kar so Turki izkoristili z goloma Sache Boeya in Tetêja.

Topničarji sestrelili kmete

Gabriel Jesus Arsenal PSV | Avtor: Epa Epa

Skupina B je v prvem kolu prinesla zanesljivo zmago Arsenala, PSV je padel z izdatno razliko (4:0). Za topničarje so v prvem delu zadeli Bukayo Saka, Leandro Trossard in Gabriel Jesus. V drugem polčasu je zabil še Martin Ødegaard.

Sevilla in Lens sta se v Andaluziji razšla z neodločenim izidom (1:1). Španci so povedli z golom Lucasa Ocamposa v deveti minuti, za Francoze je četrt ure kasneje izid poravnal Angelo Fulgini.

Madrid po starem receptu

Jude Bellingham Madrid Union Berlin | Avtor: Epa Epa

V skupini C je Real Madrid dolgo lomil odpor berlinskega Uniona (1:0). Po številnih zapravljenih priložnostih je domačine v 94. minuti z zadetkom iz bližine po odbiti žogi odrešil Jude Bellingham.

Na Portugalskem je Sporting Braga pričakal Napoli in tik pred koncem ostal brez velike točke (1:2). V zaključku prvega dela je prednost Italijanom s pomočjo vratnice prinesel Giovanni di Lorenzo, za domače je v 84. minuti izenačil Bruma. Za zmago gostov je v 88. minuti avtogol zabil Sikou Niakaté.

Inter stežka do točke, drama v Lizboni

Real Sociedad Inter UCL | Avtor: Epa Epa

Skupina D je postregla z gostovanjem Interja pri Sociedadu, kjer so lanski finalisti dosegli remi (1:1). Baski so povedli že v četrti minuti, mrežo je zatresel Brais Méndez. Nekaj minut pred koncem je za Lombardijce poentiral Lautaro Martínez.

V Lizboni je Benfica proti RB Salzburgu položila orožje (0:2). Portugalci so začeli katastrofalno, saj so gostje že v tretji minuti zapravili enajstmetrovko, po 15-ih minutah pa so Avstrijci dobili še eno priložnost z bele pike, ki jo je izkoristil Roko Šimić. Obenem je bil zaradi namernega igranja z roko izključen domači branilec Antonio Silva. V uvodu drugega dela je za goste zadel Oscar Gloukh in tekmo odpeljal v mirne vode.

Liga prvakov, 1. kolo:

SKUPINA A:
Bayern München - Manchester United 4:3 (2:0)
Galatasaray - København 2:2 (0:1)


SKUPINA B:
Arsenal - PSV Eindhoven 4:0 (3:0)
Sevilla - Lens 1:1 (1:1)


SKUPINA C:
Real Madrid - Union Berlin 1:0 (0:0)
Sporting Braga - Napoli 1:2 (0:1)


SKUPINA D:
Real Sociedad - Inter 1:1 (1:0)
Benfica - RB Salzburg 0:2 (0:1)


SKUPINA E:
Lazio - Atlético Madrid 1:1 (0:1)
Feyenoord - Glasgow Celtic 2:0 (1:0)


SKUPINA F:
Paris SG - Borussia Dortmund 2:0 (0:0)
AC Milan - Newcastle United 0:0 (0:0)


SKUPINA G:
Manchester City - Crvena zvezda 3:1 (0:1)
Young Boys Bern - RB Leipzig 1:3 (1:1)


SKUPINA H:
Barcelona - Antwerp 5:0 (3:0)
Šahtar Doneck - Porto 1:3 (1:3)

dezurni@styria-media.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice