Šport > Nogomet
6235 ogledov

Francozi na tekmi z Olimpijo z velikim transparentom proti Uefi

Lille Olimpija UECL Profimedia Pristaši Lilla so povedali svoje.
Navijači Lilla so odločno izrazili svoje nezadovoljstvo.

V tekmi 1. kola Konferenčne lige so nogometaši Lilla pričakovano premagali ljubljansko Olimpijo (2:0), ki je sploh prvič zaigrala v skupinskem delu enega od evropskih tekmovanj.

Stadion Pierre-Mauroy je za tekmo proti zeleno-belim sprejel malce manj kot 14.000 gledalcev. Obračun je bil odigran v sila netipičnem terminu za evropska tekmovanja in nasploh za nogometne tekme med delovnim tednom, začel se je namreč že ob 16.30.

Zgodnji začetek je šel na rovaš tekem Lige prvakov. Dve srečanji elitne druščine sta bili namreč na sporedu ob 18.45, preostale v standardnem večernem terminu. 

Televizijske pravice v današnjih časih pogosto krojijo nogometni spored in to se je neizbežno zgodilo ob obisku Olimpije v severovzhodni Franciji. Ker so srečanja Konferenčne lige in Lige Evropa ponavadi na sporedu ob četrtkih, so takšne težave redke.

Navijači domačih "dog" so bili nezadovoljni s popoldanskim začetkom. Na tribuni za golom, kjer domujejo najzvestejši ljubitelji Lilla, so razkrili velik transparent, na katerem je pisalo: "16.30. Resno?"

Nogometaši Olimpije bodo naslednje srečanje Konferenčne lige odigral v domačih Stožicah. Nasproti jim bo stal slovaški prvak Slovan Bratislava.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice