Šport > Nogomet
142 ogledov

Zgodovinski dan za nogometno Olimpijo

nogomet evropska liga Olimpija - Qarabag Saša Despot
Olimpija pred prvim zgodovinskim nastopom v skupinskem delu kakšnega izmed evropskih tekmovanj.

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo danes ob 16.30 začeli igranje v skupinskem delu konferenčne lige. Slovenski prvak bo za začetek nastopov v skupini A gostoval pri prvem favoritu Lillu v Franciji. Ob Slovencih in Francozih sta v skupini še slovaški Slovan Bratislava in Klaksvik s Ferskih otokov.

Izbranci Joaa Henriquesa so za tekmece izvedeli na žrebu v začetku septembra. Na prvi pogled ljubljanska zasedba, ki bo v Franciji lahko računala na vse z izjemo poškodovanega Raula Florucza, v družbi Lilla, Slovana Bratislave in Klaksvika sodi nekako na tretje mesto, a so apetiti večji. Velja omeniti, da prvo mesto vodi neposredno v osmino finala, drugo pa v dodatne kvalifikacije za preboj med 16.

Olimpija Ljubljana Evropska jesen Šport Toliko denarja je Olimpija že zaslužila, toliko se ji še obeta

Od Slovencev bodo v konferenčni ligi igrali še Miha Zajc s Fenerbahčejem, Miha Kompan Breznik, Adrian Zeljković s Spartakom Trnavo, Nino Žugelj z Bodö/Glimtom, Žan Celar, Abel Marc z Luganom, Blaž Kramer z Legio Varšavo in Ester Sokler z Aberdeenom.

Evropska liga pa se bo začela v četrtek, v njej bosta dva kluba s slovenskimi igralci: Panathinaikos s slovenskimi reprezentanti Andražem Šporarjem, Adamom Gnezdo Čerinom in Benjaminom Verbičem ter Sturm iz Gradca, katerega barve branita Slovenca Jon Gorenc Stanković in Tomi Horvat.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.