Šport > Nogomet
2755 ogledov

Legendarni vratar pri 47 letih postavil nov rekord

Georgi Petkov Profimedia
Petkov je s 47 leti postal najstarejši igralec v bolgarskem prvenstvu.

Legendarni vratar sofijske Slavije Georgi Petkov je s 47 leti postal najstarejši igralec, ki je zaigral v bolgarskem nogometnem prvenstvu. Na tekmi 14. kroga bolgarskega prvenstva proti Hebarju je Petkov v podaljšku vstopil v igro namesto 26-letnega Nikolaja Krasteva ter tako spisal zgodovino.

Sodnik je namreč tekmecu dosodil kazenski strel, zato je gostujoči trener napravil zanimivo potezo in v igro poslal izkušenega Petkova, pravo legendo bolgarksih nogometnih igrišč.

Ta poteza se je trenerju Slavije sprva obrestovala, saj je Petkov ubranil strel. Vendar je sodnik določil, da je prej zapustil črto, zato je bilo treba strel ponoviti. Petkov je bil sicer tudi v drugem poskusu blizu obrambe, a je žoga vseeno prišla v mrežo za končnih 1:0.

"Petkov je zelo izkušen in premeten vratar. Vesel sem, da mi ga je drugič uspelo ukaniti," je za Top Sport povedal strelec Georgi Valčev. "Ni naključje, da je že toliko let v nogometu," je dodal.

Petkov, ki je zbral 18 nastopov za bolgarsko reprezentanco, zadnjega leta 2018 pri skoraj 43 letih, ko je na tekmi s Slovenijo postal najstarejši Evropejec z nastopom za državno reprezentanco, je prejšnji rekord za najstarejšega igralca bolgarske prve lige dosegel avgusta 2018, zdaj pa je podrl svoj lastni rekord. Petkov je z izjemo ene sezone na Cipru celotno kariero preživel v Bolgariji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.