Šport > Nogomet
578 ogledov

Drama nogometnega zvezdnika, v domovini so mu ugrabili starša

Luis Diaz Profimedia
Oboroženi ugrabitelji so v Kolumbiji ugrabili starša Liverpoolovega zvezdnika.

V soboto so kolumbijski mediji pretresli nogometni svet z novico, da so v Kolumbiji, domovini Liverpoolovega nogometaša Luisa Diaza, ugrabili oba starša velikega nogometnega zvezdnika.

Luisa Manuela Diaza in Cilenis Marulando naj bi oboroženi ugrabitelji ugrabili z bencinske postaje v njihovem domačem mestu Barrancasu. Kasneje so se pojavile informacije, da naj bi mater nogometnega zvezdnika policija že našla živo in zdravo, medtem ko se nadaljuje iskalna akcija za Diazovim očetom.

Novica je pretresla Kolumbijo, v kateri velja Luis Diaz za enega največjih športnih junakov. V situacijo naj bi se vmešal tudi predsednik države Gustavo Petro, ki je tudi razkril novico, da je bila Cilenis Marulanda uspešno rešena, obenem pa je obljubil vso možno pomoč pri reševanju Luisa Manuela Diaza.

Kolumbijsko generalno tožilstvo je prav tako sporočilo, da se s primerom intenzivno ukvarja. Kot so zapisali na omrežju X, nekdanjem Twitterju, si specializirana skupina tožilcev, policistov in vojaškega osebja prizadeva najti lokacijo teh ljudi, razjasniti dejstva in najti odgovorne.

Diaz je sicer eden glavnih adutov kolumbijske reprezentance, za katero nastopa od leta 2018, na 43 tekmah pa je dosegel 9 zadetkov. Še posebej se je izkazal na Copa Americi 2021, ko je Kolumbiji pomagal do tretjega mesta, s štirimi zadetki pa je bil skupaj z Lionelom Messijem prvi strelec turnirja.

Liverpoolu se je iz Porta pridružil januarja 2022 za 60 milijonov evrov in postal reden član prve enajsterice Jürgen Kloppa. Zaradi poškodbe kolena je sicer izpustil kar sedem mesecev igranja nogometa, a je za Reds v slabih dveh letih vseeno nastopil na 58 tekmah in dosegel 14 zadetkov, s klubom pa je osvojil FA pokal, ligaški pokal in angleški superpokal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice