Šport > Nogomet
3125 ogledov

Nogometni as podprl Palestino, doletela ga je huda kazen

Youcef Atal Profimedia
Atalu sedem tekem suspenza zaradi domnevne antisemitske objave.

Disciplinska komisija francoske nogometne lige (LFP) je igralcu Nice Youcefu Atalu izrekla sedem tekem suspenza. Alžirski reprezentant si je kazen prislužil, ker je na družbenih medijih delil kontroverzno objavo, povezano s konfliktom med Izraelom in palestinskim islamističnim gibanjem Hamas.

Čeprav je Atal hitro izbrisal objavo in se opravičil, ga je takoj suspendiral že njegov klub Nica "do nadaljnjega", zdaj pa je kazen objavilo tudi vodstvo francoske nogometne lige. Francosko tožilstvo je prejšnji teden sprožilo tudi preiskavo proti Atalu zaradi suma "poveličevanja terorizma".

Youcef Atal | Avtor: Profimedia Profimedia

Atal je bil od začetka tega meseca deležen številnih kritik, ker je na Instagramu delil videoposnetek palestinskega pridigarja Mahmouda al-Hasanata, ki naj bi pozival k nasilju nad Judi, potem ko je molil k bogu, naj Judom pošlje "temen dan". Nogometni uradniki, politiki, judovska skupina in župan Nice so vsi obsodili sporočilo, ki ga je Atal hitro izbrisal, nato pa se zanj tudi opravičil.

27-letni Atal sicer igra na poziciji desnega bočnega branilca (lahko igra tudi na ofenzivnejši poziciji krilnega napadalca) in je od leta 2017 stalni član alžirske reprezentance, za katero je zbral 29 nastopov in dva zadetka, leta 2019 pa je z njo postal afriški prvak. Nici se je pridružil leta 2018, konec leta 2019 pa je njegova vrednost na trgu znašala kar 25 milijonov evrov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Pišmevuh 12:56 26.oktober 2023.

    Židov so Nemci poklali 6 mio, Rusov preko 20mio., pa še kar nadaljujejo. Živela Eu, rajski vrt.

Sorodne novice