Svet
4562 ogledov

Na Gazo deževali letaki. To jim sporočajo Izraelci.

Gaza, letaki Prtscr
Je zlovešče sporočilo posledica nepoznavanja jezika, ali so jih zgolj narobe razumeli?

Izraelska vojska je z neba nad mestom Gaza vrgla letake, ki opozarjajo prebivalce, naj "nemudoma" pobegnejo na jug Gaze. 

"Vaša prisotnost v severni dolini Gaze ogroža vaše življenje. Kdor koli se je odločil, da se ne bo evakuiral iz severnega pasu v južni del Gaze, bo verjetno označen kot partner teroristične organizacije," naj bi se, kot so komentirali številni uporabniki, glasil izviren zapis v arabščini.

A številni dodajajo, da Izraelci niso ravno vešči jezika, zato je mogoče, da so se zgolj narobe izrazili.

Oglasili so se tudi v izraelski vojski IDF. "Prevod iz arabščine, ki se je zdaj razširil po platformah, je nenatančen," so prepričani. Dodali so, da vojska "nima namena tistih, ki se morajo še evakuirati, obravnavati kot člane teroristične skupine".

Ponovno so poudarili, da se morajo zaradi varnosti civilisti v Gazi evakuirati na jug. "Vsi tisti, ki ostanejo, ogrožajo svoje življenje zaradi terorističnih dejavnosti Hamasa na civilnih območjih," so še poudarili.

Sicer pa je izraelska vojska po poročanju sirske tiskovne agencije SANA v jutranjih urah izvedla zračni napad na letališči v Damasku in Alepu. Pri tem je umrl uslužbenec na letališču v Damasku, drugi pa je bil ranjen. Na obeh letališčih je bila poškodovana vzletno-pristajalna steza, je SANA izvedela iz vojaških krogov.

Izraelske sile so minulo noč izvedle tudi raketni napad na mesto Dženin na Zahodnem bregu. Pri tem sta po navedbah palestinskih oblasti umrla dva človeka.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 15:11 22.oktober 2023.

    Kaj komplicirate...Napisali so, da jih bodo pobili, če bodo še tam..To je jasno sporočilo in s tem namenom je bilo vse sproženo, da Izrael zasede severni del Gaze, ker pač rabijo prostor..