Svet
1651 ogledov

Izrael raketiral mošejo na Zahodnem bregu

Izrael Palestina Gaza Profimedia
Izraelske sile so minulo noč izvedle raketni napad na mesto Dženin na Zahodnem bregu. Pri tem sta po navedbah palestinskih oblasti umrla dva človeka. Izraelska vojska trdi, da so ubili teroriste. Izraelske sile so tudi napovedale okrepitev napadov na območje Gaze, ljudi, ki so še vedno na severu te enklave pa pozvale, naj se umaknejo na jug.

Izraelske oblasti so danes sporočile, da so bili v napadu v Dženinu ubiti teroristični agenti palestinskih skrajnih skupin Hamas in Islamski džihad, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Tarča napada je bila mošeja, ki so jo po navedbah izraelske vojske teroristi uporabljali kot poveljniški center za načrtovanje napadov in kot oporišče za njihovo izvedbo.

Izraelska vojska je sporočila, da so od tam v zadnjih mesecih izvedli že več terorističnih napadov in pripravljali še enega. Podrobnosti o številu ubitih v napadu ali njihovi identiteti. niso navedli.

Palestinsko ministrstvo za zdravje je sporočilo, da sta bila v napadu v Deninu ubita dva moška. Dodali so, da je bil drugje na Zahodnem bregu ponoči med vojaško racijo v Nablusu ubit Palestinec, še en pa je bil ustreljen v Tubasu.

Izraelske sile so pred napadom na Dženin napovedale, da bodo okrepile napade na območje Gaze, ki so jih začele po tem, ko je gibanje Hamas 7. oktobra vdrlo na ozemlje Izraela in zajelo okoli 200 talcev. Ljudi, ki so kljub večkratnim opozorilom še vedno na severu te enklave pa so pozvale, naj se umaknejo na jug.

Oblasti v Gazi, ki je pod nadzorom Hamasa, so danes sporočile, da je bilo v nočnih napadih na območje ubitih najmanj 55 ljudi in uničenih več kot 30 domov. Po njihovih navedbah je bilo od začetka vojne v izraelskih napadih v Gazi ubitih več kot 4.300 ljudi, večinoma civilistov. Na izraelski strani je bilo ubitih okoli 1.400 ljudi, prav tako večinoma civilistov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.