Svet
24729 ogledov

Putinova želja se uresničuje. Američani v ta korak.

Izrael Palestina Gaza Profimedia
Spremenjena odločitev glede orožja. Biden pojasnil odločitev.

Američani so z odločitvijo, da Izraelu pošljejo več deset tisoč topniških granat kalibra 155 mm, izjemno razočarali Ukrajince, ki so jim bili prvotno namenjeni.

Preobrat je bil posledica Hamasovega terorističnega napada 7. oktobra, pa tudi dejstva, da so izraelske obrambne sile in izraelsko ministrstvo za obrambo sporočili zaveznikom ZDA, da nujno potrebujejo topniške granate za pripravo na kopensko invazijo na Gazo in potencialni širši konflikt, piše Axios.

Biden o primerjvi s Putinom

Ameriški predsednik Joe Biden je medtem v sinočnjem televizijskem nagovoru državljanom sporočil, da palestinski Hamas in ruskega predsednika Vladimirja Putina združuje želja po uničenju sosednje demokracije ter skušal razložiti, zakaj je potrebno obema preprečiti uresničitev naklepa. 

Biden je dejal, da je svet sedaj na prelomnici. Uvodoma je opisal svojo nedavno pot v Izrael, pa tudi prejšnjo potovanje v Ukrajino. Rojake je spomnil, da je prvi predsednik ZDA po Abrahamu Lincolnu, ki se je podal na obisk vojnega območja, ki ni pod nadzorom oboroženih sil ZDA.

Napade palestinskega oboroženega gibanja Hamas na Izrael je ponovno označil za čisto zlo in zagotovil, da bodo ZDA tako močno okrepile vojaško prednost Izraela v regiji, da bo to odvrnilo širjenje konflikta. Zavzel se je za humanitarno pomoč Palestincem in poudaril, da je potrebno v ZDA obsoditi vse pojave antisemitizma ali islamofobije.

Napovedal je, da bo danes v kongres poslal prošnjo za potrditev pomoči Izraelu in Ukrajini, vendar bo moral na odločitev nekoliko počakati, saj predstavniški dom kongresa še vedno ne more opravljati svojega dela, ker ni uspel izvoliti novega predsednika.

Uničen sedež Hamasove vlade v Gazi Svet Svet Hezbolah: Zlonamerni Evropejci, pozor! Evakuacija Scholza Tel Aviv Svet Drama na letalu nemškega kanclerja. Potniki morali leči na tla ranjen otrok v Gazi Več sto mrtvih Svet "Najostreje obsojamo to zlo in zahtevamo kaznovanje odgovornih"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 39
  • sandi76 19:14 20.oktober 2023.

    Verski fanatizem v vsej svoji velikosti hara naprej !

  • Avatar Syn
    Syn 18:01 20.oktober 2023.

    Ha..ha..ha. .. Kokainskemu so šteti dnevi. Zavozil je že pol države, tak da je na dobri poti da konča, kot je že Anion6anion napisal pred mano, pred zidom za odstrel.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 14:12 20.oktober 2023.

    Zeleni bo končal kot causescu v Romuniji..Ukrajinci mu bodo sami sodili.