Svet
3281 ogledov

Drama na letalu nemškega kanclerja. Potniki morali leči na tla

Olaf Scholz v Tel Avivu Epa
Delegacija nemškega kanclerja Olafa Scholza je morala v torek pred vzletom z letališča v izraelski prestolnici Tel Aviv v naglici zapustiti letalo zaradi raketnega alarma.

Pred vzletom letala, na katerem je bil nemški kancler Olaf Scholz, se je v Tel Avivu oglasil alarm. Delegacija je morala hitro zapustiti letalo, na kar so Scholza z avtomobilom odpeljali na varno, ostale potnike pa prosili, naj se uležejo na tla na letališču.

Po koncu alarma na letališču je delegacija poletela v Kairo. Obisk Scholza v Tel Avivu so v torek dvakrat prekinila opozorila pred raketnimi napadi, zaradi česar se je moral umakniti v zaklonišče, še navaja dpa.

Nemški kancler je sicer ob obisku zagotovil popolno solidarnost Nemčije z Izraelom, ki je bil tarča napada skrajnega palestinskega gibanja Hamas.

Več sto žrtev napada na bolnišnico

V torek zvečer so rakete zadele bolnišnico v Gazi. Umrlo je več sto ljudi. Varnostni svet ZN bo danes popoldne na izrednem zasedanju, ki sta ga po napadu na bolnišnico v Gazi uradno zahtevali Rusija in Združeni arabski emirati, razpravljal o spopadih med Izraelom in Hamasom. 

ranjen palestinski otrok | Avtor: Profimedia Profimedia

Izraelsko bombardiranje je doslej zahtevalo okrog 3000 palestinskih življenj, prebivalci Gaze pa niso varni niti na jugu, kamor jih je Izrael pozval naj se umaknejo. Izrael za bombardiranje bolnišnice, kjer je po trditvah palestinske uprave umrlo 500 ljudi, krivi ponesrečeno izstrelitev rakete Islamskega džihada proti Izraelu.

Palestinski veleposlanik pri ZN Rijad Mansur je v torek pred Varnostnim svetom te trditve označil za grdo laž in opozoril, da je Izrael že napadel bolnišnico v Gazi in je grozil, da bo napadel še druge ob trditvah, da se tam skrivajo pripadniki Hamasa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 10:51 18.oktober 2023.

    Baje da se je Šolc takoj usral, hehehe.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 09:31 18.oktober 2023.

    He, he...Izraelci ponižali Šolzija, da se je moral vleči na letališko stezo, medtem, ko Izraelci stojijo in se režijo...Nemčija je res padla na dno, Američani jim rušijo Severni tok, Izraelci pa Šolcija učijo plavati na suhem :))