Svet
15651 ogledov

Hezbolah: Zlonamerni Evropejci, pozor!

Uničen sedež Hamasove vlade v Gazi Reuters
Objavili zgovorno svarilo.

Evropski parlament je v danes sprejeti resoluciji ostro obsodil teroristični napad palestinskega gibanja Hamas na Izrael, ki mu evropski poslanci priznavajo pravico do samoobrambe v skladu z mednarodnim humanitarnim pravom. Zavzemajo pa se tudi za okrepitev humanitarne pomoči območju Gaze in pozivajo k neodvisni preiskavi napada na bolnišnico.

V resoluciji, sprejeti s 500 glasovi za, 21 proti in 24 vzdržanimi, so poslanci obsodili napad Hamasa, izrazili podporo Izraelu in njegovim prebivalcem ter poudarili potrebo po "odstranitvi teroristične organizacije Hamas". Pozvali so še k izpustitvi vseh ugrabljenih talcev.

Izrael v nov zračni napad

Izrael je medtem v zračnem napadu zadel dve vasi v južnem Libanonu, poročajo libanonski mediji. Izrael je zgodaj zjutraj izvedel zračni napad na dve vasi na jugu Libanona, je poročala libanonska televizija Al Mayadeen. 

"V zadnjih nekaj urah je IDF napadla tarče, ki pripadajo Hezbolahu ob libanonski meji. To je bil odgovor na napade v sredo. Zadeti cilji vključujejo opazovalno točko, obrnjeno proti morju, s katere so bile izstreljene protitankovske rakete na Rosh HaNikr," je sporočil Izrael.

Grozeče svarilo

Hezbolah je zatem opozoril svoje nasprotnike, da je "tisočkrat močnejši kot prej". Uradnik Hezbolaha Hashem Safieddine je v nagovoru privržencem posvaril ameriškega predsednika Joea Bidna, izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja in, kot je dejal, "zlonamerne Evropejce", naj bodo previdni. 

"Odziv na napako, ki bi jo lahko storili, bo odmeven," je dejal.

ranjen otrok v Gazi Več sto mrtvih Svet "Najostreje obsojamo to zlo in zahtevamo kaznovanje odgovornih" Mia Schem talka Hamas Video Svet Hamas objavil pretresljiv video izraelske talke, znano njeno ime

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 18
  • Kmodri 00:08 22.oktober 2023.

    Zlonamerni Hesbolah pozor!

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 03:13 20.oktober 2023.

    Sem napovedal ognjemete že pred Silvestrom, vsekakor pa ne bo najbolj varno pričakati novo leto na prostem. Žal nova realnost, zahvalite se prifuknjenim v vrhu EU..

  • munja 20:00 19.oktober 2023.

    Če bi lahko, bi vse, ampak res vse američane, ki paradirajo in netijo sovraštvo, da ne napišem še kaj drugega, izgnal takoj preko luže, pa naj doma delajo red - bodo imeli ogrooomno dela.