Svet
5251 ogledov

Hamas objavil pretresljiv video izraelske talke, znano njeno ime

Mia Schem talka Hamas PrtSc Mia Schem.
Ni jasno, kje, kdaj in v kakšnih okoliščinah je posnetek nastal.

Skrajno palestinsko gibanje Hamas je objavilo prvi videoposnetek domnevne talke z območja Gaze, kamor so pripadniki gibanja po napadu na Izrael odpeljali najmanj 199 ljudi. Ime talke je Mia Schem, poroča Times of Israel.

Na enominutnem videoposnetku, ki naj bi ga gibanje v ponedeljek objavilo na Telegramu, je videti mlado žensko s povito roko. V kamero v hebrejščini pove, da je stara 21 let in da prihaja iz Šohama, trenutno pa naj bi bila v bolnišnici v Gazi. "Prosim, da me čim prej odpeljete od tu," še doda.

Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, ki se sklicuje na druge medije, gre za Izraelko, ki ima tudi francosko državljanstvo in ki so jo po napadu Hamasa na Izrael 7. oktobra razglasili za pogrešano.

Tiskovni predstavnik Hamasa je pred tem sporočil, da so pripadniki gibanja v Gazo odpeljali od 200 do 250 talcev. Izraelska vojska je pred tem v ponedeljek sporočila, da je zajetih talcev 199.

Po besedah tiskovnega predstavnika gibanja je 200 talcev pod nadzorom Hamasa, za preostale pa skrbijo druge militantne frakcije v palestinski enklavi. Kot je še dejal, talci niso zaporniki, temveč "gostje v Gazi", ki jih bodo izpustili takoj, ko bodo "pogoji primerni".

Najmanj 22 talcev naj bi sicer že umrlo v izraelskih zračnih napadih na Gazo, česar pa ni mogoče potrditi.

Obsodbe iz Francije, Turki se pogajajo

Francoski predsednik Emmanuel Macron je danes v odzivu obsodil Hamas zaradi objave videoposnetka in zahteval brezpogojno izpustitev talke. "Sramotno je vzeti nedolžne ljudi za talce in jih prikazovati na tak gnusen način," je poudaril, kot so sporočili iz Elizejske palače. Dodali so, da si Francija skupaj s partnerji prizadeva za osvoboditev francoskih talcev, ki jih zadržuje Hamas, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Turški zunanji minister Hakan Fidan je medtem z vodjo Hamasa Ismailom Hanijehom po telefonu razpravljal o možnosti izpustitve talcev, je sporočilo zunanje ministrstvo v Ankari. Več podrobnosti o vsebini pogovora ni podalo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelsko obstreljevanje območja Gaze se medtem nadaljuje, pred mejnim prehodom Rafa med Egiptom in Gazo pa številni Palestinci in tujci še vedno čakajo na odprtje meje. Izraelski napadi so sicer opustošili enklavo. Število mrtvih med Palestinci po zadnjih podatkih znaša najmanj 2750, na izraelski strani pa najmanj 1400. Skupno je ranjenih okoli 9700 ljudi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:46 18.oktober 2023.

    Žnable pa kot od banke vogel!!!

  • Avatar Antikrist4
    Antikrist4 13:10 17.oktober 2023.

    Najbrž je to kakšna židovska manekenka, ker ima tako silikonirane ustnice, hehehe.

  • fuckZ24 11:52 17.oktober 2023.

    Ja, grozno je, ko umirajo civili. Ampak, jebemumater, a Palestinci nimajo civilov? A so tam vsi vojaki, da jih je dovoljeno pobijat kot zajce? Židi to počnejo že 70+ let. Naj na svoji koži izkusijo trpljenje, ki ga povzročajo drugim. ...prikaži več Tale talka se lahko za vse skupaj zahvali vsem preteklim vladam, ki so zganjale teror nad Palestinci. Hudo je, ampak ko je vojna totalna, je totalna za vse vpletene.

Sorodne novice