Svet
12791 ogledov

Obeta se apokalipsa: "Bili smo zelo, zelo radodarni s časom!"

Gaza izraelska vojska Epa Izraelske enote ob meji z Gazo.
"Pomembne vojaške operacije" v Gazi šele, ko bodo območje zapustili civilisti.

Izraelske sile so v noči na nedeljo z letali in raketami napadle več kot sto vojaških ciljev v Gazi, poročajo tuje agencije.

"Pomembna stvar, na katero se je treba osredotočiti, je, da bomo pomembne vojaške operacije začeli šele, ko bomo videli, da so civilisti zapustili območje," je glede začetka načrtovane kopenske ofenzive na Gazo za CNN dejal tiskovni predstavnik izraelske vojske Jonatan Konrikus. "Res je pomembno, da ljudje v Gazi vedo, da smo bili zelo, zelo radodarni s časom," je dodal.

Palestinci medtem še naprej množično bežijo s severa Gaze na jug, potem ko so izraelske oblasti znova podaljšale rok za evakuacijo.

Civilisti, ki so še vedno na severu Gaze, se morajo odpraviti proti jugu med 10. in 13. uro po lokalnem času (med 9. in 12. uro po srednjeevropskem času), je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil tiskovni predstavnik izraelske vojske. Oditi bi morali po poti, ki poteka od Beit Hanuna proti Han Junisu, je sporočil in dodal, da vojska v tem času tega območja ne bo napadala.

Izraelska vojska je danes tudi sporočila, da je v zračnih napadih v soboto zvečer ubila še enega načrtovalca napadov Hamasa na Izrael, in sicer poveljnika Bilala al Kedra. Pred tem je poročala o smrti dveh domnevnih voditeljev Hamasa za napade prejšnji konec tedna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tel-Aviv raketni napad | Avtor: Epa Epa

Hamas pa je danes potrdil poskus vdora njegovih pripadnikov iz Libanona v Izrael, v katerem so bili ubiti trije njegovi borci. Brigade Ezedina al Kasama, oboroženega krila Hamasa, so prevzele tudi odgovornost za petkov incident na meji, potem ko so izraelske sile v soboto sporočile, da so ubile več teroristov, ki so poskušali prečkati izraelsko mejo z Libanonom.

Po zadnjih podatkih palestinskega ministrstva za zdravje je v napadih v Gazi umrlo več kot 2300 ljudi, več kot 9000 pa je ranjenih. V napadih pripadnikov Hamas je na izraelski strani umrlo več kot 1300 ljudi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 30
  • jakec1575 21:33 15.oktober 2023.

    Namen Izraela je ves čas porušiti Gazo in odgnati 2 mio Palestnicev. V luči tega so preslišali svarila Egiptovske in ameriške obveščevalne službe in dopustili smrt 1200 židov. Če ta številka sploh drži in konstrukt mossada in drugih obveščevalnih služb. ...prikaži več Tudi del požganih teles židov je posledica dejstva da je IDF nemilosrdno obračunala s hamasom v židovskih naseljih. ker prič ni lahko trobezljajo kar hočejo glede tega. Hamas so terostiti, večinoma fanatiki, ki so jim židi pobili cele rodbine.

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 13:12 15.oktober 2023.

    Kje je OZN, kje Who, kje rdeči križ, rdeči polmesec, kje so zagovorniki človekovih pravic...kje je ves svet???? Pred našimi očmi se dogaja genocid in to leta 2023. Nikoli več smo poslušali..... Sram me je !

  • Pišmevuh 12:44 15.oktober 2023.

    Če se že v Ukrajini odkrito podpira nacizem, naj se tudi v Izraelu sprovede Dolfejva zamisel.

Sorodne novice