Svet
1312 ogledov

Netanjahu napovedal novo fazo vojne

Benjamin Netanjahu Epa Benjamin Netanjahu.
V petek je vse Palestince pozval, naj se umaknejo na jug.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes obiskal izraelske vojake na frontni črti z območjem Gaze in napovedal naslednjo fazo obračuna s Hamasom. Na družbenem omrežju X je objavil video posnetek, ob tem pa zapisal: "Z vojaki na frontni črti z Gazo. Vsi smo pripravljeni."

Iz njegovega urada so po poročanju britanskega BBC sporočili, da je vojake izraelske pehote pred območjem Gaze vprašal, ali so pripravljeni na naslednjo fazo. "Naslednja faza prihaja," je napovedal.

Kaj je s tem mislil, ni pojasnil, je pa znano, da se Izrael s kopičenjem enot na meji z območjem Gaze po obstreljevanju območja iz zraka, kopnega in morja pripravlja na kopensko ofenzivo na Gazo.

Pred tem je 1,1 milijona Palestincev na severu območja v petek pozval, naj se umaknejo na jug. Več deset tisoč jih je po podatkih izraelske vojske to tudi storilo, njihov množičen beg pa se nadaljuje.

Tudi vojska je danes sporočila, da se pripravlja na usklajen napad na Gazo iz zraka, morja in po kopnem. Zagotovila je, da so priprave v zaključni fazi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. "Bataljoni in vojaki so razporejeni po vsej državi in so pripravljeni okrepiti pripravljenost za naslednje faze vojne - s poudarkom na obsežni kopenski operaciji," so izraelske obrambne sile (IDF) sporočile v izjavi.

Izraelska vojska napade na Gazo izvaja po nepričakovanem vdoru palestinskega gibanja Hamas na izraelsko ozemlje pred tednom dni. Doslej je Hamas v napadih ubil okoli 1300 Izraelcev, v Gazi pa je izraelsko obstreljevanj zahtevalo več kot 2200 življenj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • bobubob 16:02 15.oktober 2023.

    So Palestincem že pozaplenili imovino v tujini, njihovim umetnikom in športnikom prepovedali nastopati, so prepovedali vožnjo njihovim vozilom, prepovedali državam trgovske povezave z njimi in njihovimi firmami....spodobilo bi se, glede na nedavno sprejeto prakso.....ja, pa orožje bo treba kupiti Izraelu. ...prikaži več V ZDA seveda. Če si ga bo le Netanjahu zaželel....

  • Idioti 08:58 15.oktober 2023.

    Kaj ko bi tegale vojnega hudodelca spravili v HAAG !

  • Avatar Garancija
    Garancija 06:35 15.oktober 2023.

    A niso židje kao miroljubni?

Sorodne novice