Svet
14816 ogledov

Al Kaida s pozivom k napadom po vsem svetu

Irak, Vojak, Islamska država Profimedias
Zaostrovanje dogajanja na Bližnjem vzhodu izkoristili za svoj poziv.

Teroristična skupina Al Kaida je v svet poslala poziv svojim simpatizerjem, naj začenjajo napadati jude in njihove zaveznike po vsem svetu. 

"Naj se džihad proti agresivnim judom in njihovim zaveznikom raširi na vsako zemljo, morje in nebo," se glasi izjava, ki so jo preko običajnih propagandnih kanalov teroristične mreže poslali v svet. 

"Sinovi islama" bi morali napadati nasprotnike na mestih, kot so ulice Dubaja, Abu Dabija, Savdske Arabije in Bahrajna, piše Al Kaida, ki poziva k pridružitvi v boju. Svoje sledilce poziva, naj napadejo privržence Izraela kjer je to le možno.

"Zatresite tla pod ameriškimi vojaškimi bazami, njihovimi letališči in veleposlaništvi v naših islamskih regijah. Ker gre to strelivo iz njihovih skladišč v Izrael in pada na glave in prsi naših palestinskih bratov," je v izjavi zapisala teroristična mreža.

Kolikšen vpliv ima teroristična skupina, ki je med drugim prevzela odgovornost za napade 11. septembra v ZDA pred več kot 20 leti, je vprašanje.

Ustanovitelja in nekdanjega vodjo organizacije Osamo bin Ladna so leta 2011 v Pakistanu ubile ameriške specialne enote. Bin Ladnov naslednik, Aiman ​​​​al-Sawahiri, pa je bil ubit v ciljnem napadu brezpilotnega letala v afganistanski prestolnici Kabul lansko poletje. 

vojna med Izraelom in Palestino vojna Svet Vse bo odvisno od ZDA, a če to storijo, bo Bližnji vzhod gorel Gaza Svet Svet Izraelska vojska ponekod že vdrla na območje Gaze

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Idioti 20:32 15.oktober 2023.

    Razumem ! Na zapovjed !

  • Avatar Leon
    Leon 14:26 14.oktober 2023.

    USA in RKC sta največje zlo vsega sveta .

  • Toma 14:05 14.oktober 2023.

    Prej začnejo, prej bomo začeli govno izvažati!