Svet
10230 ogledov

Putin tokrat spremenil besede

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik se je znova oglasil gledee trenutne situacije na Bližnjem vzhodu.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes pozval h končanju prelivanja krvi na Bližnjem vzhodu in opozoril Izrael, da bo kopenska ofenziva na območju Gaze vodila do "popolnoma nesprejemljivega števila civilnih žrtev", poročajo tuje tiskovne agencije. To je dejal po tem, ko je Izrael pozval palestinske prebivalce območja Gaze k umiku na jug območja.

"Pojavljajo se različni scenariji, vključno z možnostjo vojaških in nevojaških ukrepov proti območju Gaze, primerljivih z obleganjem Leningrada med drugo svetovno vojno," je dejal Putin na novinarski konferenci v Biškeku ob robu vrha Skupnosti neodvisnih držav. "Razumemo, kaj to pomeni. Po mojem mnenju je to nesprejemljivo. Tam živi več kot dva milijona ljudi," je izpostavil po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Dejal je tudi, da je Izrael soočen z napadom, kakršnega v zgodovini ne samo glede obsega ampak tudi krutosti še ni bilo, in da se ima seveda pravico braniti, da pa je prelivanje krvi treba končati.

Ocenil je, da je izhod mogoče najti z mediacijo, pri tem pa kot posrednico znova ponudil Moskvo, ki ima tradicionalno dobre odnose z izraelskimi in palestinskimi oblastmi ter več regionalnimi silami, kot so Sirija, Egipt in Iran.

Hkrati je Izrael obtožil, da se je na napade skrajnega palestinskega gibanja Hamas odzval "v velikem obsegu in precej brutalno" ter pozval k zaščiti civilistov.

Ob tem je Putin po poročanju nemške tiskovne agencije dpa prvič obsodil teroristične napade Hamas na Izrael, ki jih je gibanje začelo v soboto. V prvem odzivu sredi tedna je namreč Putin kot krivca za nasilje označil ZDA. Njihova bližnjevzhodna politika je bila neuspešna, ker niso iskale kompromisa, ki bi bil sprejemljiv za vse strani, je dejal.

Izrael Palestina vojna Kršitev Svet Hude obtožbe na račun Izraela Izrael Palestina vojna Izrael Svet Minister: "To bo težka in dolga vojna" Otroška srčna kirurgija Poseg na srcu Zdravje Deklico iz Slovenije peljali v Izrael na operacijo, nato zaplet zaradi vojne

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 37
  • jan631 15:16 14.oktober 2023.

    Ta zlobni palček Putin bi vrgel jedersko bombo, če bi tako napadli Rusijo, kot so Izrael. In ta izrodek človeštva bi rad delil nauke drugim.

  • Naklonsky 14:35 14.oktober 2023.

    Ha ha Putler… ta pravi se oglaša! Zadnji, ki sploh lahko odpre gobec!

  • Kmodri 10:06 14.oktober 2023.

    Outlet je čisto zlo! Naslednik Stalina in Ivana groznega ter ahitlerja! Njegovo vizija je peklenska, prevzeti oblast na celotnem dvesto! Nima šans, di bi mu uspela!