Svet
16296 ogledov

Osmrtnica na spletu: "Pravkar smo ga odstranili!"

Gaza zračni napad Epa Prizor zračnega napada na Gazo.
Spopadi na Bližnjem vzhodu ne pojenjajo. Hamas trdi, da je Izrael ubil več talcev.

Izraelska vojska (IDF) je danes sporočila, da je z raketnimi napadi na območje Gaze ubila še enega pripadnika oboroženega palestinskega gibanja Hamas, ki naj bi bil med odgovornimi za organizacijo napadov na Izrael prejšnjo soboto. Sile IDF so že ponoči oznanile, da so ubile enega od vodij sobotnih napadov Hamasa.

"Ali al Kadi je vodil nečloveški in barbarski pokol civilistov 7. oktobra v Izraelu. Pravkar smo ga odstranili. Vsi Hamasovi teroristi bodo doživeli enako usodo," je v objavi na družbenem omrežju X zapisala izraelska vojska.

Ali al Kadi je bil leta 2005 izpuščen v okviru izmenjave zapornikov in se je nato vrnil na območje Gaze, ki ga od leta 2007 nadzira Hamas. Po navedbah izraelske vojske je bil pred tem zaprt zaradi ugrabitev in umorov civilistov v Izraelu.

Izraelska vojska je že ponoči sporočila, da so v raketnih napadih na položaje Hamasa ubili pripadnika Hamasa Merada Abuja Merada, ki je bil po navedbah IDF "v veliki meri odgovoren za vodenje teroristov med sobotnim pokolom".

Pripadniki gibanja Hamas so doslej na izraelski strani ubili več kot 1300 ljudi. Izrael je v odgovor začel s silovitim bombardiranjem Gaze, v katerem je bilo doslej ubitih več kot 2215 Palestincev, med njimi 724 otrok.

Po navedbah Hamasa ubitih devet talcev

Gaza zračni napad | Avtor: Epa Epa

V izraelskih zračnih napadih na območje Gaze je bilo v zadnjih 24 urah ubitih še devet talcev, med njimi štirje tujci, je danes sporočilo vojaško krilo skrajnega palestinskega gibanja Hamas. 

Skupina je v napadih na Izrael pred tednom dni po izraelskih ocenah zajela kakih 150 talcev, med katerimi so izraelski in tuji državljani.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • Avatar SS666
    SS666 00:41 15.oktober 2023.

    Brendi&Korado - Čevapčiči.

  • popokatopetl 22:13 14.oktober 2023.

    Bedna vojna propaganda, od nje izgleda mediji več dobijo kot od navadnih reklam.

  • slavauk22 20:32 14.oktober 2023.

    ČESTITAMO VSA EUROPA PODPIRA IZRAEL SLAVA JEZUSU

Sorodne novice