Šport > Nogomet
14202 ogledov

Benjamin Šeško tarča enega največjih klubov, agent potrdil stike

Benjamin Šeško RB Leipzig Epa Benjamin Šeško v dresu RB Leipziga.
Slovenski zvezdnik je kljub nedavnemu prestopu na radarju evropskih velikanov.

Pred začetkom letošnje sezone se je Benjamin Šeško iz Red Bull Salzburga preselil v RB Leipzig. Na prvih devetih tekmah nemške Bundeslige se 20-letni napadalec še ni ustalil v prvi postavi, a je vseeno dosegel tri prvenstvene zadetke.

Radečan je eden najbolj zaželjenih mladih napadalcev v Evropi, njegova tržna vrednost po priznani spletni strani Transfermarkt znaša 30 milijonov evrov.

Italijanski mediji so razkrili, da je bil pred prestopom v Leipzig blizu sklenitve sodelovanja s Šeškom sloviti AC Milan. Za 194 centimetrov visokega nogometaša se rdeče-črni zanimajo že daljše obdobje.

"Z Milanom sem že bil v pogovorih glede prestopa Benjamina Šeška," je za Sportitalia dejal Šeškov zastopnik Elvis Bašanović. Slednji je bil v stikih z nekdanjim športnim direktorjem Milančanov Paolom Maldinijem.

"V tistem trenutku do prestopa ni moglo priti, čas za tak korak ni bil pravi. Kaj se bo zgodilo v prihodnosti, ne vem. AC Milan je velik klub, toda Benjamin se v Leipzigu počuti zelo dobro," je pojasnil Bašanović.

Od Radeč do Leipziga

Šeško je svojo kariero začel v domačih Radečah, kjer je bil registriran do svojega 13. leta. Kot kadet je nastopal za Rudar Trbovlje, nato pa zaigral še za Krško in Domžale, preden je leta 2019 prestopil v Salzburg.

Za člansko izbrano vrsto Slovenije je Šeško doslej zbral že 24 nastopov in pri tem zabil impresivnih devet golov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice