Šport > Nogomet
83 ogledov

Neymarju ne bo treba plačati 2,8 milijona evrov

Neymar Epa
Brazilski nogometaš je z odločitvijo sodišča privarčeval zajetno vsoto denarja.

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar se je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP izognil plačilu treh milijonov dolarjev (2,8 milijona evrov) kazni. Kazen bi moral plačati zaradi postavitve umetnega jezera na svojem posestvu na obrobju Ria de Janeira.

Sodišče v Riu de Janeiru je namreč odločilo, da Neymar za postavitev omenjenega objekta ni potreboval posebnega okoljevarstvenega dovoljenja.

Neymar Tega so se bali Šport Šok za brazilsko reprezentanco, črne napovedi so se uresničile Neymar Skrušen Šport Uničujoča diagnoza za Neymarja: "To je zelo žalosten trenutek"

Proti brazilskemu nogometnemu zvezdniku je sicer mestni svet mesteca Mangatariba vložil štiri tožbe, v katerih ga je obtožil kršitve okoljevarstvenih predpisov. Mangatariba je 130 kilometrov oddaljena od Ria de Janeira in velja za turistično precej privlačno mesto.

Mestni svet je kot razloge za tožbo navedel 12 kršitev, med katerimi izstopajo uporaba delovnih strojev, zajetje rečne vode ter odstranitev zemlje in vegetacije.

Neymar za omenjena dela po prepričanju mestnega sveta ni imel ustreznih dovoljenj, česar pa sodišče ni potrdilo, temveč je upoštevalo mnenje brazilske agencije za varstvo okolja, po katerem Neymar za postavitev jezera ni potreboval posebnih dovoljenj.

Brazilski zvezdnik je sicer posestvo kupil leta 2016 in na njem postavil heliport, zdravilišče in telovadnico.

Lionel Messi Kljub vrnitvi Šport Nov boleč udarec za Messija

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.