Šport > Nogomet
63 ogledov

Nikolić, Eleke in Olimpija spet na BBC

Marko Nikolić, Olimpija, BBC bbc.com
Opazka, ki jo je zdaj že nekdanji trener Olimpije Marko Nikolić namenil Blessingu Elekeju, je veliko pozornosti vzbudila tudi v Angliji.

"Video je pokazal, da je 36-letni Nikolić Blessinga Elekeja imenoval za črnega idiota, saj je menil, da je Nigerijec predolgo proslavljal izenačujoči zadetek. Klub na začetku ni želel suspendirati srbskega trenerja, a ga je slovenska nogometna zveza kaznovala s sedmimi tekmami prepovedi zaradi rasizma," so o odstopu Marka Nikolića, o Blessingu Elekeju in Olimpiji zapisali pri medijskem velikanu BBC.

Britanci so nato objavili še današnjo izjavo Milana Mandarića, ki je dolgo deloval tudi v otoškem nogometu. "Naredil je napako in zanjo je moral plačati," so povzeli nekdanjega lastnika Portsmoutha, Leicester Cityja in Sheffield Wednesdayja in dodali, da Olimpija vodi v slovenski prvi ligi z dvema točkama prednosti.

Za konec so zapisali, da je Nikolić dejal, da je šlo "za čustveno reakcijo", ker je Elekejeva poteza pomenila, da je manj časa za zmagoviti zadetek in da "nikakor ni nameraval rasistično žaliti igralca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.