Šport > Nogomet
13324 ogledov

Poraz v Stožicah iz Maribora ni odnesel trenerja, ampak Josipa Iličića!

Olimpija Maribor Stožice NK Olimpija/SPS Prizor s sobotnega derbija v Stožicah.
V Ljudskem vrtu so se po bolečem porazu odločili za drastično potezo.

Po sobotnem porazu proti Olimpiji (2:1) so se pri Mariboru razšli z zvednikom Josipom Iličićem, poroča EkipaSN.

Gorenjec, ki je na Štajersko prišel oktobra 2022, ni več član prve ekipe, dodaja omenjeni medij. Iličić, nekdanji slovenski reprezentant, ima z vijoličastimi sicer sklenjeno pogodbo do junija 2025.

Iličić je za Slovenijo odigral 79 tekem in dosegel 16 zadetkov. Igral je za Triglav, Britof, Bonifiko, Interblock, Maribor, Palermo, Fiorentino in Atalanto. Za slednjo je leta 2020 kot eden redkih nogometašev sploh zabil štiri gole na eni tekmi Lige prvakov, to mu je uspelo proti Valencii.

V zadnjih tednih je bilo okrog kluba veliko špekulacij o prihodnosti hrvaškega trenerja Damirja Krznarja, v katerega je javno, v pogovoru za Večer, nedavno podvomil v Mariboru nedotakljivi bivši športni direktor Zlatko Zahović.

Maribor je po dobrem začetku ligaške sezone na zadnjih štirih tekmah popustil. Po remijih proti Rogaški in Domžalam je izgubil proti Celju in Olimpiji ter se oddaljil od vrha lestvice.

Že pred tem so se Štajerci poslovili v evropskih tekmovanjih, po dveh uspešno opravljenih preizkusih jih je v kvalifikacijah za Konferenčno ligo izločil turški velikan Fenerbahçe.

Maribor je od osamosvojitve osvojil 16 naslovov državnega prvaka, devetkrat je bil najboljši v Pokalu Slovenije. Večkrat je zaigral v skupinskem delu Lige prvakov in Lige Evropa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • izy25 09:34 19.september 2023.

    Je pa zanimivo spremljati število gledalcev v prvi slo ligi. Izgleda, da skoraj noben več noče gledati "2.hrvaško-srbsko" ligo v Sloveniji ali pa en kup povprečnih Portugalcev pri Olimpiji. Toliko slovenskih otrok in mladine trenira vsak dan nogomet, ki verjamem, ...prikaži več ki bi jih z veseljem spremljali na naših zelenicah. NZS še vedno tega ne vidi, bi pa morala v prvi vrsti odreagirati na situacijo s tem, da omeji število tujcev na max. 5 v ekipi. Verjemite, da bi bili stadioni veliko bolj polni.

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 09:13 18.september 2023.

    Iličič bo na žalost odšel igra pa bo naprej bleda!! Ni samo tekma proti Olimpiji bila slaba ampak vse po vrsti so bile negledljive!! Ni znanja ni želje po zmagi denar je skopnel saj Maribor ni več klub kot je ...prikaži več bil je le bleda kopija tega kluba!! Teško je gledati kako igralci pridejo do 16 metrskega prostora takrat pa ne vedo kaj bi z žogo pa ni važno ali igrajo z Iličičem ali brez!!

Sorodne novice