Šport > Nogomet
1146 ogledov

Nogometni klub, kjer je pomočnik trenerja... pes!

2 de Mayo Reševalni pas/Twitter
Spoznajte psa, ki asistira nogometnemu trenerju. On vodi tekme in trenira igralce.

Paragvajski drugoligaš 2 de Mayo je navdušil športno javnost z nenavadno potezo. Njihov pomočnik trenerja je postal pes!

Mešanec se je več dni zadrževal v bližini stadiona, nato pa ga je opazil trener kluba Carlos Jara Saguier, ki ga je nahranil. Od takrat sta neločljiva, pes pa je trenerjev spremljevalec na treningih, tekmah in tiskovnih konferencah.

2 de Mayo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Nahranil sem ga in od takrat me pozdravlja vsakič, ko pridem na delo. Včasih je bil plašen, od takrat dalje pa je popolnoma domač. Ne mara zgolj nasprotnikov. Na njih zmeraj laja. Živi na stadionu, nikoli se ne loči od mene, ko pa zaprem vrata ob odhodu domov, postane nervozen. Sicer pa je zelo prijateljsko razpoložen in vsi ga obožujejo," je pojasnil Saguier.

2 de Mayo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Je tudi Saguierjev partner na tekmah, ki jih budno opazuje, včasih laja na nasprotnika, toda nikoli ne steče na igrišče.

"Vsepovsod mi sledi. Na igrišče, v pisarno, po hodnikih prostorov kluba. Noče me za trenutek zapustiti. On je moj partner v tem klubu. Najbolj pa me nasmeji, ko poizkuša oponašati poteze igralcev na treningih," je zaključil Saguier.

2 de Mayo | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

 

 

Komentarjev 2
  • mph 09:02 08.september 2018.

    In kakšen je razlog, da ga ne posvoji in ga ima stalno pri sebi?