Šport > Nogomet
3832 ogledov

Nogometni zvezdnik, ljubljenec nacije, po prometni nesreči v kritičnem stanju

Freddy Rincon Profimedia
Nekdanji nogometaš Reala je bil udeležen v hudo prometno nesrečo.

Nekdanji kapetan kolumbijske nogometne reprezentance Freddy Rincon je po prometni nesreči in operaciji v kritičnem stanju. Rincona, ki je v Evropi igral za Napoli in Real Madrid, so po nesreči zaradi hudih poškodb glave operirali in premestili na oddelek za intenzivno nego v bolnišnici Imbanaco v kolumbijski metropoli Cali.

Freddy Rincon | Avtor: Profimedia Profimedia

Rincon in več drugih oseb je bilo poškodovanih v nesreči na jugu Calija, poročajo kolumbijski mediji, ki se sklicujejo na oblasti. Avtomobil, v katerem je sedel Rincon, naj bi trčil v avtobus, piše nemška tiskovna agencija dpa.

"Fuerza Freddy (slov. moč, Freddy)," je na Twitterju zapisal župan Calija Jorge Ivan Ospina: "Ves Cali vam pošilja vso svojo vero in energijo za vaše hitro okrevanje."

Freddy Rincon | Avtor: Profimedia Profimedia

Petinpetdesetletni Rincon skupaj s Carlosom Valderramo in Faustinom Asprillo sodi v generacijo izjemnih kolumbijskih igralcev. Trikrat je igral tudi na mundialu - leta 1990, 1994 in 1998.

Zaslovel je z golom na svetovnem prvenstvu leta 1990 v Italiji. V podaljšku tekme skupinskega dela proti Nemčiji je Rincon zadel žogo med nogami vratarja elfa Boda Illgnerja za 1:1. Njegov gol je popeljal Kolumbijo do napredovanja, sicer pa je za Kolumbijo zbral 84 nastopov.

Freddy Rincon | Avtor: Profimedia Profimedia

V klubskem nogometu je Rincon med drugim igral za domačo Americo, brazilska Palmeiras in Corinthians, V Evropi pa za Napoli in Real Madrid.

"Vso moč pošiljamo Freddyju Rnconu, ki je bil danes udeležen v prometno nesrečo. Pošiljamo mu spodbudo, da bo ta težek trenutek čim prej premagal," so zapisali pri Realu.

Freddy Rincon Interpol Šport Bivšega člana Reala iščejo s tiralico
Komentarjev 2
  • Patricia_Collier 11:53 12.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎

  • Avatar skeptik
    skeptik 11:00 12.april 2022.

    Nekdanji nogometaš Reala je bil udeležen v hudo prometno nesrečo.... Bravo pisunček

Sorodne novice