Šport > Nogomet
4107 ogledov

Nore scene v Kielu: rezervist storil veliko neumnost

Reševalni pas/Twitter
Nikomur ni bilo jasno, kaj se dogaja, ko je sodnik nenadoma pokazal na belo točko.

Kiel je v 11. krogu nemške 2. Bundeslige gostil Bochum in v tekmo vstopil kot favorit. Kazalo je, da se bodo domači nogometaši sprehodoili do zmage, saj je že v deveti minut za vodstvo poskrbel Lede Jae-Sung.

Toda gostje so še pred iztekom polčasa v nenavadnih okoliščinah prišli do izenačenja, z bele točke je bil natančen Silvère Ganvoula.

Gostom je namreč  enajstmetrovko podaril nespretni rezervist Kiela, ki je sinoči dobil lekcijo, katere ne bo pozabil do konca življenje.

Kazalo je, da je Bochum zapravil lepo priložnost za izenačujoči zadetek, ko je Silvère Ganvoula žogo poslal mimo oddaljenega vratnice. Ker naj bi žoga prečkala golavt črto, so vsi pričakovali, da se bo igra nadaljevala s podajo vratarja, a je imel glavni sodnik drugačne načrte.

Ustavil je igro in se posvetoval z videotehnologijo (VAR), nato pa dosodil najstrožjo kazen v korist domače ekipe.

golavt | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Odločitev je bila presenetljiva, a pravilna. Za gostujočim golom se je namreč ogrevalo več nogometašev Kiela, eden izmed njih pa je v želji, da bi se igra čim prej nadaljevala, žogo ustavil, preden je ta s celotnim obsegom prečkala golavt črto.

Čeprav je šlo le za nekaj centimetrov, žoga pa bi v vsakem primeru pripadla Kielu, so pravila jasna. Sodnik jih je dosledno upošteval, gostje po so prišli do (ne)zasluženega izenačenja.

Rezervistu se je ob golu Bochuma podrl svet, a ga je v drugem polčasu odrešil soigralec, ki je zadel za končnih 2:1 in tako poskrbel za zmago Kiela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.