Šport > Nogomet
532 ogledov

Nov šok za Francijo! Odpadel še en zvezdnik

Presnel Kimpembe Profimedia
Odpadel tudi Kimpembe, Deschamps povabil Disasija in Thurama.

Napadalec Borussie Mönchengladbacha Marcus Thuram, sin legendarnega Liliana Thurama, in napadalec Monaca Axel Disasi sta zadnja igralca, ki sta prejela vabili v francosko nogometno reprezentanco za svetovno prvenstvo v Katarju, je danes sporočila zveza.

Disasi bo zamenjal poškodovanega Presnela Kimpembeja, člana PSG, ki je odpadel v zadnjem trenutku, potem ko so je že znašel na selektorjevem spisku. Čeprav je selektor Didier Deschamps prejšnji teden imenoval 25 igralcev, se je naknadno odločil vpoklicati tudi 25-letnega Thurama kot poslednjega moža med šestindvajseterico, ki jo lahko pelje v Katar.

Thuram, sin francoskega zmagovalca svetovnega prvenstva 1998, ima štiri nastope in je med šestimi člani nemške bundeslige v ekipi svetovnih prvakov.

Francija bo obrambo naslova iz leta 2018 začela s tekmami v skupini D proti Avstraliji (22. novembra), Danski (26.) in Tuniziji (30.).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice