Šport > Nogomet
24 ogledov

Novaković in Burgič zadela

Milivoje Novaković je bil razpoložen, dosegel je gol, a s Kölnom izgubil. (Foto: EPA
Z novo klubsko sezono se na zurnal24.si vsak ponedeljek vrača rubrika Nogometni legionarji, v kateri preverimo, kako so čez vikend igrali slovenski nogometaši na tujem. Novaković in Burgič sta zadela.

Anglija
V angleški Premier League na priložnost čaka mladi Haris Vučkić. Tako kot v prvem kolu je tudi v drugem ostal na klopi Newcastle Uniteda. Njegovi soigralci so za prvo zmago v sezoni s 6:0 razbili Aston Villo. V drugoligaški konkurenci (v t. i. Championshipu) tudi letos igra kapetan slovenske reprezentance Robert Koren. Za Hull City je minuli vikend odigral celotno srečanje. Doma so remizirali z Watfordom (0:0). Po ocenah angleških strokovnjakov je bil Koren med boljšimi posamezniki na igrišču.

Španija in Italija
V španski Primeri to sezono ni slovenskega nogometaša, v italijanski Serii A bi jih znalo biti več kot lani: Samir Handanović pri Udineseju, Boštjan Cesar in Bojan Jokić pri Chievu ter morda še Josip Iličić in Armin Bačinović pri Palermu. Obe ligi se začneta zadnji avgustovski vikend.

Nemčija
Mišo Brečko in Milivoje Novaković sta v prvem kolu nemške Bundeslige odigrala vseh 90 minut za svoj Köln, ki je z 1:3 izgubil proti Kaiserslauternu. Edini gol za Köln je že v osmi minuti dosegel napadalec slovenske reprezentance. Novagol je zadel že pred tednom dni (v nemškem pokalu). Zlatko Dedić z Bochumom letos igra v drugi Bundesligi, prva tekma pa ga čaka ta ponedeljek zvečer. Odlično je svojo kariero v Nemčiji začel Rok Kronaveter, ki je za drugoligaša Energie iz Cottbusa pri zmagi 2:0 nad Fortuno iz Düsseldorfa podal za drugi gol in odigral celotno srečanje. Goran Šukalo za Augsburg ni dobil priložnosti za igranje.

Francija
Valter Birsa je ostal edini Slovenec v francoski Ligue 1. V tretjem kolu so še tretjič remizirali (1:1). Slovenski reprezentant je igral do 63. minute, sredi tedna pa ga čaka še povratna tekma predzadnjega predkola Lige prvakov, ko bodo lovili zaostanek proti Zenitu iz St. Peterburga.

Avstrija
V prvi avstrijski Bundesligi je z golom z glavo debitiral Miran Burgič. Za svoj Innsbruck je dosegel enega od dveh zadetkov za zmago nad Laskom. Vratar Sašo Fornezzi je iz svojega gola pobral kar pet žog. Wiener Neustadt so nogometaši Rieda povsem nadigrali. V Avstriji letos igrata še dva slovenska legionarja: Matej Mavrič in Mile Ačimović. Slednji zaradi poškodbe še ne, prvi pa je ob remiju svojega Kapfenberga z Austrio 1:1 brcel celotno tekmo.

Portugalska
V drugem kolu nove sezone prve portugalske lige je na tamkajšnjih zelenicah za Nacional debitiral Rene Mihelič. Z 2:1 so ugnali slovito Benfico, nekdanji nogometaš Maribora je igral do 67. minute in že v prvem polčasu dobil rumeni karton.

Nizozemska
Na Nizozemskem se je igralo že tretje kolo. Tim Matavž je za svoj Groningen igral do 77. minute. De Graafschap so premagali z 2:1 in so na sedmem mestu prvenstvene lestvice. Sedem mest nižje je Vittese, za katerega je prvič po poškodbi zaigral Dalibor Stevanović. Twente jih je premagal s 3:0, Dado pa je igral 75 minut. Aleksander Šeliga je s Sparto iz Rotterdama letos član druge nizozemske lige, a minuli vikend ob zmagi svojega moštva z 12:1 nad moštvom Almere City ni branil. Ja, prav ste prebrali, dali so 12 golov, od tega osem Johan Voskamp.

Belgija
Zlatan Ljubijankić je igral celotno tekmo, a ob zmagi Genta nad Charleroijem s 3:1 ni zadel. Marko Šuler zaradi poškodbe ni bil v kadru. Slovenski legionar v Belgiji je še Dejan Kelhar. Za Cercle Brugge je proti Zulteju v četrtem kolu odigral vseh 90 minut. Izgubili so z 0:4 in nazadovali na 10. mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.