Šport > Nogomet
3740 ogledov

Nove podrobnosti usodnega leta

Emiliano Sala letalo Epa Fotografije uničenega letala Piper Malibu na dnu Rokavskega preliva.
Vsakih nekaj dni v javnost pricurlja nov delček tragične zgodbe o umrlem argentinskem nogometašu in njegovem pilotu.

Sredi januarja je letalo, na katerem je bil argentinski nogometaš Emiliano Sala, izginilo z radarjev nad Rokavskim prelivom. Nekaj tednov kasneje so reševalci našli ostanke ponesrečenega letala in truplo preminulega napadalca, medtem ko pilota še niso našli.

Preiskava nesreče bo predvidoma potekala še nekaj mesecev, preden bo znano uradno poročilo. Kljub temu pa v javnost vsakih nekaj dni pride kakšna podrobnost, ki katastrofo osvetli v novi luči.

Potem, ko je postalo znano, da je Sala umrl zaradu udarca v glavo in trup, je zdaj jasno, da se je vse skupaj odvilo zelo hitro.

Pogreb Emiliana Sale Obtožbe Šport Salin pogreb zasenčil sorodnik: "Ubili so ga!"

Štiri minute preden je letalo izginilo z radarja, je pilot David Ibbotson zaprosil kontrolo leta za spust zaradi slabe vidjivosti. Letalo so radarji zadnjič zaznali na višini 488 metrov, razbitine pa so preiskovalci našli le nekaj deset metrov od mesta, kjer se je nazadnje pojavilo na radarski sliki.

Okoliščine torej kažejo na to, da se je manjše letalo znamke Piper Malibu v zgolj nekaj sekundah v skoraj navpičnem padu spustilo z neba in treščilo v morje.

Sala je na usodni dan letel iz Nantesa v Cardiff, kjer se je dogovoril za prestop in nastopanje v Premier League.

Emiliano Sala St. Mary's Video Šport Sramotno norčevanje iz umrlega Argentinca
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice