Šport > Nogomet
109 ogledov

NZS ne daje dodatnih komentarjev

nogomet Nik Rovan
V nogometnem svetu še vedno odmeva nedavna obsodba nogometaša Erdžana Bećirija, ki je priznal prirejanje rezultatov v slovenski in hrvaški ligi. Oglasila se je tudi Nogometna zveza Slovenije, ki je svoje stališče predstavila v izjavi za javnost.

Izjava za javnost pa je bila tudi vse, kar so na Nogometni zvezi Slovenije v tem trenutku pripravljeni povedati o najbolj vročem nogometnem škandalu v Sloveniji.

Spomnimo ...

Slovenski nogometaš Erdžan Bećiri je pred dnevi na mariborskem sodišču priznal, da je bil rezultat obračuna med Nafto in Dravo aprila 2009 prirejen. Nekdanjemu nogometašu Maribora, Livarja, Nafte in Zadra zaradi obremenilnih dokazov na sodišču ni preostalo drugega, kot da prizna svoje grehe in si s tem morda nekoliko omili kazen. Sodišče mu je dosodilo 480 ur prostovoljnega dela in denarno kazen.

Nogometna zveza Slovenije

NZS je kmalu po odmevnem dogodku podala izjavo za javnost, v kateri je zapisala: ''Na Nogometni zvezi Slovenije smo že večkrat poudarili, da se zavzemamo za to, da bi bile vsakršne stave prepovedane za vse, ki smo kakorkoli vključeni v slovenski nogomet, torej igralce, trenerje, funkcionarje in druge, zato je bil na zadnji seji Izvršnega odbora NZS, 20. junija 2012, tudi spremenjen in dopolnjen disciplinski pravilnik NZS. Najostreje obsojamo vsakršne aktivnosti, ki so povezane s prirejanjem rezultatov posameznih tekem, do tovrstnih dejanj na NZS velja ničelna toleranca, vsa dejanja bomo tudi ostro sankcionirali.

V konkretnem primeru Erdžana Bećirija bomo proti nogometašu ukrepali skladno z disciplinskim pravilnikom NZS, o zaključku primera pa bomo obvestili tudi Evropsko (UEFA) in Mednardono nogometno zvezo (FIFA), ter zainteresirano javnost.''

''Brez dodatnega komentarja''

Za več informacij smo poklicali tiskovnega predstavnika Nogometne zveze Slovenije, vendar nam več od že povedanega ni želel zaupati. ''Vse, kar smo imeli povedati, smo zapisali v izjavi za javnost,'' nam je pojasnil.

Nogometni škandali, povezani s športnimi stavami, postajajo že prava stalnica, prva uradna obsodba pa je padla tudi v Sloveniji, kjer poteka sojenje še nekaterim domnevnim akterjem stavniških goljufij. Italijanski premier je predlagal ukinitev nogometnih lig, Michel Platini pa obljublja, da goljufi ne bodo nikoli več igrali nogometa. Kakšne sankcije bo sprejela NZS, pa bo znano po ukrepih, ki jih določa disciplinski postopek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.