Šport > Nogomet
1114 ogledov

Ob golu v 97. minuti še kup spornih situacij

Bournemouth Manchester City Igralci Manchester Cityja so se v Bournemouthu pobliže spoznali z domačimi varnostniki.
V najmočnejši angleški nogometni ligi so v soboto odigrali šest obračunov. Aktivna sta bila oba kluba iz Manchestra.

Najbolj dramatično je bilo v Bournemouthu, kjer je Manchester City do zmage (1:2) prišel šele v 97. minuti, zaključek srečanja pa je bil sila kontroverzen.

Bolje so začeli domači, Charlie Daniels je v 13. minuti s fantastičnim volejem z leve strani zatresel mrežo gostov. Slednji so hitro izenačili, sredi prvega polčasa je po podaji Davida Silve zabil Gabriel Jesus.

V nadaljevanju sta obe ekipi po enkrat stresli okvir vrat, odločitev pa je padla v sodnikovem dodatku. Srečanje naj bi bilo podaljšano za pet minut, kljub temu pa je sodnik Mike Dean igro dopustil še dve minuti dlje. In prav ob koncu njegovega dodatka je Raheem Sterling izkoristil zmedo v domačem kazenskem prostoru in zadel. Da bi bilo za domače vse skupaj še bolj boleče, je Dean v predhodni akciji podaril prosti strel Cityju.

Obračun bi lahko imel še "tretji polčas". Po zadetku Sterlinga so igralci gostov stekli proti svojim navijačem in se veselili skupaj z njimi. To ni bilo všeč domačim varnostnikom, ki so se fizično zapletli z nekaterimi igralci Cityja, veliko gneva je kazal predvsem Sergio Agüero. Sterling je za pretirano slavje prejel izključujoči drugi rumeni karton, posnetke pa si bo gotovo ogledala tudi disciplinska komisija.

Vragi v končnici strli lisjake

Manchester United je gostil Leicester City in po dveh zadetkih v drugem polčasu vpisal vse tri točke (2:0) ter ohranil popoln izkupiček.

V prvem polčasu, kljub prevladi domačinov, gledalci golov niso videli. Na začetku drugega dela je United dobil enajstmetrovko, toda Kasper Schmeichel je odbil strel Romeluja Lukakuja. gostje so nato zapretili s poskusom Riyada Mahreza.

Zlatan Ibrahimović Podpisal Šport Potrjena vrnitev Ibrahimovića

V 70. minuti so gostitelji le povedli, po kotu Henriha Mhitarjana je odlično reagiral Marcus Rashford. Zmago je v 82. minuti potrdil Marouane Fellaini, ta je pred vrati preusmeril udarec Jesseja Lingarda.

Kovači še brez točke

Newcastle United je doma zlahka ugnal West Ham United (3:0), Londončani so še tretjič zapored klonili. Brez točke ostaja tudi Crystal Palace, tokrat je bil boljši Swansea City (0:2)

Huddersfield prvič v tej sezoni ni zmagal, doma je remiziral proti Southamptonu (0:0). Plen sta si razdelila tudi Watford in Brighton & Howe Albion (0:0), čeprav so domači od 24. minute igrali brez izključenega Miguela Britosa.

Wayne Rooney Premier League Šport Rooney z izjemnim dosežkom odnesel točke Cityju

Premier League, 3. kolo:

Bournemouth - Manchester City 1:2 (1:1)
Daniels 13., Gabriel Jesus 21., Sterling 97.
RK: Sterling (Man City) 99.

Manchester United - Leicester City 2:0 (0:0)
Rashford 70., Fellaini 82.

Crystal Palace - Swansea City 0:2 (0:1)
Abraham 44., Ayew 48.

Newcastle United - West Ham United 3:0 (1:0)
Joselu 36., Clark 73., Mitrović 87.

Huddersfield - Southampton 0:0 (0:0)

Watford - Brighton & Howe Albion 0:0 (0:0)
RK: Britos (Watford) 24.

Nedelja:
Liverpool - Arsenal
Chelsea - Everton
West Brom - Stoke City
Tottenham - Burnley

LESTVICA:
1. Manchester United 9 točk
2. Huddersfield 7
3. Manchester City 7
...
18. Bournemouth 0
19. Crystal Palace 0
20. West Ham United 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.