Šport > Nogomet
856 ogledov

Olimpijina zgodba o uspehu se nadaljuje

Olimpija NK Olimpija/Facebook
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 7. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (1:0). Ljubljančani so na tekmi prejeli prvi zadetek v ligaški sezoni 2022/2023.

Ljubljanska zgodba o uspehu - vsaj na igrišču - se nadaljuje. Čeprav so zeleno-beli zaradi poškodbe pogrešali prvega in še nepremaganega vratarja Matevža Vidovška, so tudi tokrat v večjem delu pokazali dobro igro, ki so jo nadgradili z zmagovitima zadetkoma.

Kazalo je tudi, da bodo tudi z rezervnim vratarjem Denisom Pintolom še na sedmi letošnji ligaški tekmi zapovrstjo ohranili mrežo nedotaknjeno, a je na koncu ljubljanski vratar klonil po strelu z bele pike. Kljub temu je Olimpija pri popolnih 21 točkah, Radomlje pa so ostale šeste z devetimi.

Izbranci Alberta Riere so odločneje začeli tekmo, med drugim je po desetih minutah prvič na tekmi poskusil Svit Sešlar, ki je kar nevarno meril z roba kazenskega prostora, pozneje pa so tudi Radomljani za kratek čas pokazali svoje napadalne namere, a niso bili posebej nevarni.

V 23. minuti je pri Olimpiji sprožil Mario Kvesić, a je žogo poslal po tleh po sredini gola, tako da Emil Velić ni imel veliko dela. A zeleno-beli so hitro zatem povedli. Vodilni podajalec lige Kvesić je s svojo četrto asistenco sezone z leve strani zaposlil Mustafo Nukića, ta pa je z glavo dosegel svoj tretji gol sezone.

V 39. minuti je Nukić še enkrat zadel, vendar so sodniki pred tem dosodili njegov prekršek nad Vickom Ševeljem. Olimpija je sicer, tako kot si želi Riera, žogo imela skoraj dve tretjini časa v svoji posesti, večino časa igrala na polovici tekmeca, v 44. minuti pa znova zagrozila, ko je z roba kazenskega prostora streljal Timi Max Elšnik in za približno pol metra zgrešil cilj.

Ljubljančani so v uvodu drugega dela prišli do najstrožje kazni, Luka Guček, ki je posledično dobil rdeči karton, je storil prekršek nad Nukićem, z bele pike pa je nato na 2:0 povišal Kvesić. Ta je tudi v 62. minuti podal Nukiću na glavo, a je bil Velić takrat na mestu.

V 77. minuti je prvič resneje posredoval tudi Pintol po poskusu Madžida Šošića, tudi sicer pa so Radomljani nekajkrat stopili pogumneje v napad, a brez uspeha. Pintol je ustavil tudi poskus z glavo Ismirja Nadarevića v 83. minuti. Že v sodniškem dodatku pa so tudi gosti prišli do enajstmetrovke po igranju z roko Matea Karamatića, Sandi Nuhanović pa je nato z bele pike kot prvi v sezoni zatresel Olimpijino mrežo.

Olimpija bo v 8. krogu prihodnjo nedeljo gostila Domžale, Radomlje pa dan pozneje Bravo.

Domžale - Koper 0:2 (0:0)

Domžalčani so Koprčane pričakali v nizu štirih tekem brez poraza, a z zavedanjem, da so jih aktualni pokalni prvaki v domžalskem športnem parku v prejšnji sezoni obakrat premagali. Čeprav so se izbranci Simona Rožmana dolgo upirali, pa je v končnici tekme udaril prvi strelec lige Andrej Kotnik, za njim tudi Anis Jašaragić, ter zasedbi Zorana Zeljkovića prinesel peto zmago in utrjeno drugo mesto na lestvici. Domžale pa so doživele drugi poraz in so v osrčju lestvice z devetimi točkami, kolikor jih imata tudi Mura in Radomlje.

Tekma uvodoma ni ponudila posebej razburljive predstave, v 24. minuti pa je Ivan Durdov poskusil iz bližine in zadel vratnico koprskih vrat. Primorci, ki so imeli v prvem delu žogo 65 odstotkov časa v svoji posesti, so vrnili s podobno mero le malce zatem, ko sta poskusila Matej Palčič in Kotnik, obakrat pa je bil na mestu Ajdin Mulalić.

Koprčani, ki so si dotlej bolj želeli napadati, so v 28. minuti pustili veliko prostora Arnelu Jakupoviću, ki pa je zgrešil cilj, malce pozneje pa je Adnan Golubović dobil dvoboj z Durdovom. Domžalčani, ki so v prvih 45 minutah dvakrat več poskušali s streli, so bili v teh trenutkih nevarnejši, posebej Durdov je opozarjal nase, v 36. minuti je spet poskusil, vnovič pa je bil na mestu Golubović.

V uvodu drugega polčasa je do strela v kazenskem prostoru prišel Kaheem Parris, vendar je Mulalić njegov nizek in ne posebej močan strel ukrotil. Ta je bil na mestu tudi po Kotnikovem poskusu v 51. minuti. Domžalčani so v drugem delu prvič streljal v 56. minuti, Jošt Pišek pa je zadel le zunanji del mreže.

Parris je bil še enkrat nenatančen v 63. minuti, tudi v nadaljevanju pa sta ekipi ostali brez pravega strela v okvir vrat. V 76. minuti je bilo spet bolj nevarno v domžalskem kazenskem prostoru, ko so Koprčani poskusili nekajkrat zaporedoma, tudi prvi strelec lige Kotnik, a je njegov strel obranil Mulalić. Isti igralec je streljal tudi v 82. minuti, a takrat žogo poslal malo mimo vrat z roba kazenskega prostora.

V 85. minuti pa je Kotnik vendarle prišel do svojega šestega gola v sezoni, ko je spet streljal z roba kazenskega prostora in natančno zadel za 1:0. Končni izid je v peti minuti sodniškega dodatka po lepem preigravanju na levi strani kazenskega prostora postavil Jašaragić.

Domžale bodo v 8. krogu prihodnjo nedeljo gostovale pri Olimpiji, Koper pa bo dva dni prej gostil Celje.

Izidi, 7. krog:
- petek, 26. avgust:
CB24 Tabor Sežana - Bravo          0:4 (0:1)
Celje - Gorica                     1:0 (0:0)

- sobota, 27. avgust:
Olimpija - Kalcer Radomlje         2:1 (1:0)
Domžale - Koper                    0:2 (0:0)

- nedelja, 28. avgust:
17.30 Mura - Maribor

- lestvica:
 1. Olimpija           7    7    0    0    12:1    21
 2. Koper              7    5    0    2    13:6    15
 3. Celje              7    2    4    1     8:7    10
 4. Mura               6    2    3    1    11:11    9
 5. Domžale            7    2    3    2     8:9     9
 6. Radomlje           7    2    3    2     7:9     9
 7. Bravo              7    2    0    5     5:6     6
 8. Tabor Sežana       7    1    3    3     5:10    6
 9. Gorica             7    1    1    5     5:9     4
10. Maribor            6    1    1    4     8:14    4
Komentarjev 1
  • radovednica 08:09 28.avgust 2022.

    Ja, samo s tako igro bo veselja kmalu konec. Proti tem nekim Radomljam, s takšno igro, kot so jo tile rumenčki igrali danes, so bili zreli za 10 komadov. Vsi ti tujci v Ljubljani so ena beda od bede igralcev. ...prikaži več. Proti kakšnemu boljšemu (Domžale, Celje, Mura,...) takšna Olimpija nima nobenih šans. Pol sodrge igralcev takoj nagonit.

Sorodne novice