Šport > Nogomet
14 ogledov

Osim: "Slovenci boljši od Bosne"

Ivica Osim je s svojimi izjavami presenetil bosansko športno javnost. (Foto: AFP Žurnal24 main
Eden izmed najbolj spoštovanih nogometnih strategov na prostoru nekdanje Jugoslavije, Ivica Osim, je z nekaj izjavami presenetil bosansko športno javnost.
Ne verjamem, da bi Blatter to izrekel. Vendar veš kaj, naj te j..e Blatter. Boli me k...c za Blatterja. P.... ti materina, tebi in Blatterju.
Ćiro Blažević

Po njegovem mnenju ima Slovenija več možnosti za uvrstitev na SP v Južnoafriško republiko, kot jih ima Bosna in Hercegovina: "Slovenci so resnejši in igrajo bolj profesionalno. Po mojem mnenju so bližje temu, da si priigrajo vozovnico za SP."

Nekdanji selektor Jugoslavije, ki jo je leta 1990 popeljal do četrtfinala SP v Italiji (poraz po enajstmetrovkah proti poznejši finalistki Argentini), pa je takole ocenil možnosti svojih rojakov proti Portugalski: "Na prvi tekmi v Lizboni so bili Portugalci tekaško bolj razpoloženi, kompaktnejši, profesionalnejši. V igri so bolj odgovorni, njihovi nogometaši pa igrajo v večjih klubih. Pri zadetku je zaspal Senijad Ibričić, to pa se mu ni zgodilo prvič. Ampak zaradi tega ga ni treba križati. Rezultat je za nas neugoden. Upam, da Ćiro ne bo vse takoj stavil na napad, saj bi Portugalci znali to kaznovati in nas nokavtirati. Čeprav tudi Portugalci niso tako dobri, kot smo mislili. Brez Cristiana Ronalda so zelo neučinkoviti."

In aduti Bosne in Hercegovine? "Gledalci v Zenici. Čeprav se portugalski nogometaši zagotovo ne bojijo navijačev, saj ti ne bodo vdrli na igrišče. Vendar v Zenici nikoli ne želiš igrati, pravzaprav se ti tu tudi živeti ne da. Zenica ni ravno turistična meka," odgovarja Osim.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Veliko bolj je prepričan v uspeh bosanske izbrane vrste selektor Ćiro Blaževič: "Španija ima kakovostno ekipo, en njihov igralec je toliko vreden kot naše celotno moštvo. Vendar če te nogometaše zaustavimo, se bodo njihove možnosti hitro zmanjšale," je dejal Ćiro, ki je po opombi, da BiH tokrat igra s Portugalsko in ne Španijo, odvrnil: "Vse to je isto."

Slovenci so resnejši in igrajo bolj profesionalno. Po mojem mnenju so bližje temu, da si priigrajo vozovnico za SP.
Ivica Osim

"Naša največja priložnost je njihova obramba. Ta ni iz 18-karatnega zlata. Sami ste lahko videli, kako sta pred našimi napadalci drhtela Ricardo Carvalho in Pepe. Ko jih stisnemo, nimajo nikakršnih možnosti. Prepričan sem, da bom 4. decembra v Cape Townu, kjer bo potekal žreb za SP. Nikoli nisem bil resnejši. Gotovo jih bomo izločili, Portugalci nimajo veliko možnosti," je v mirnem tonu še dejal bosanski selektor, ki pa je izbruhnil ob trditvi enega izmed novinarjev, da je predsednik Fife Sepp Blatter izjavil, da SP brez Ronalda in Messija ne bi veliko veljal: "Ne verjamem, da bi Blatter to izrekel. Vendar veš kaj, naj te j..e Blatter. Boli me k...c za Blatterja. P.... ti materina, tebi in Blatterju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.