Šport > Nogomet
17 ogledov

Pagliuca: "Handanovića bi prodal za 30 milijonov"

Gianluca Pagliuca Reuters
Dolgoletni vratar Interja Gianluca Pagliuca je dejal, da bi nerazzurri morali prodati Samirja Handanovića, če bi zanj dobili 30 milijonov evrov.

Nekdanji vratar milanskega Interja in italijanske reprezentance Gianluca Pagliuca je zatrdil, da bi nerazzurri morali prodati Samirja Handanovića, če bo kdo zanj ponudil 30 milijonov evrov.

Slovenskega reprezentančnega čuvaja mreže so v preteklih tednih povezovali s prestopom v Barcelono. Katalonci bodo čez slabo leto najbrž ostali brez dolgoletnega prvega vratarja Víctorja Valdésa, ki je najavil, da ne bo podaljšal pogodbe, ki se mu izteče prihodnje poletje.

"Poleg Neuerja eden od najboljših"

"Sam bi ga prodal za 30 milijonov evrov. To je veliko denarja. Čeprav je Handanović vratar, ki je v zadnjih letih branil zelo dobro," je dejal Pagliuca, ki je branil tudi v finalu svetovnega prvenstva leta 1994 v ZDA, ko so Italijani po enajstmetrovkah izgubili proti Brazilcem, potem ko po 120 minutah ni bilo zadetkov.

"Handanović je eden od najboljših vratarjev mlajše generacije poleg Manuela Neuerja iz Bayerna. A obstajajo tudi izkušenejši igralci, kot sta Iker Casillas in Gigi Buffon. To je druga kategorija," je dodal Pagliuca.

Katalonci že potrkali na vrata?

Handanović je v Inter iz Udineseja prestopil lani in se kljub slabi sezoni črno-modrih izkazal kot zanesljiv čuvaj mreže. Njegova pogodba z Milančani se izteče leta 2016. V zadnjih dneh se je govorilo o ponudbi Barcelone za Slovenca v višini okrog 25 milijonov evrov. Nekateri katalonski mediji so ceno za otroka Slovana že označili za previsoko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.