Šport > Nogomet
21 ogledov

Pečnik po 16 mesecih vrnil Zvezdo na vrh

Pečnik Crvena Zvezda priprave marina Portorož Saša Despot
Nadaljevanje srbske lige se za pristaše Crvene zvezde ne bi moglo začeti bolje - po remiju Partizana z Novim Pazarjem (0:0) so rdeče-beli pred 20.000 gledalci po 16 mesecih prevzeli vodstvo na lestvici.

Priprave v Sloveniji so očitno obrodile sadove in Crvena zvezda je že na prvi tekmi spomladanskega dela srbske lige prevzela vodstvo na vrhu lestvice. Serijski prvak in mestni tekmec Partizan je namreč zgolj remiziral z Novim Pazarjem (0:0), na Marakani pa je slovenski reprezentant Nejc Pečnik za ekipo Slaviše Stojanovića zabil enega od dveh golov za zmago nad Javorjem.

Tri točke so rdeče-bele po neverjetnih 16 mesecih vrnile na vrh lestvice, Pečnik je na 2:0 povišal tik pred iztekom prvega polčasa, ko je izkoristil veliko napako gostujočega vratarja. Javor je sicer pretil in prek Nemanje Zlatkovića znižal.

Kar 20.000 navijačev na Marakani je do konca trepetalo za zmago, a je vratar Boban Bajković ostal zbran in zadržal vse tri točke na največjem stadionu na prostoru nekdanje Jugoslavije. "Zvezdaši" na naslov prvakov čakajo že od leta 2007, s slavjem v letošnji sezoni pa bi jih lahko Partizan prvič v zgodovini na večni lestvici po številu naslovov prehitel.

Zvezdaši so se z zmago odkupili tudi navijačem, ki so prispevali denar za prenovo domače slačilnice:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.