Šport > Nogomet
928 ogledov

Pljuvač dobil kazen, Rummenigge odprl "rasistično" vprašanje

Stefan Posch Marcus Thuram Epa
Pretekli konec tedna v nemški Bundesligi je zaznamoval incident.

Borussia Mönchengladbach je v soboto na domačem igrišču izgubila proti Hoffenheimu (1:2), za daljše obdobje pa ostala še brez enega svojih udarnih nogometašev.

Disciplinska komisija nemške nogometne zveze je namreč napadalca Marcusa Thurama kaznovala s prepovedjo igranja na šestih tekmah zaradi pljuvanja napsrotnika. Žrtev je bil Stefan Posch.

Marcus Thuram Bundesliga zgrožena Šport Mladi nogometni zvezdnik tekom pandemije pljunil nasprotnika

Zadnja tekma prepovedi nastopanja je sicer pogojna, Thuram bo pod drobnogledom eno leto, do 21. decembra 2021. Kazen velja tako za ligaške kot pokalne tekme. Poleg tega bo moral plačati še 40.000 evrov globe.

Pri Gladbachu so že pred izrekom kazni napovedali, da bo moral sin nekdanjega francoskega reprezentanta Liliana Thurama zaradi incidenta celoten mesečni zaslužek nakazati v dobrodelne namene.

Lucien Favre Bundesliga Šport Evropski velikan po polomu odpustil trenerja

Olje na ogenj je prilil Karl-Heinz Rummenigge. Legendarni bivši nogometaš in eden vodilnih pri münchenskem Bayernu je v pogovorni oddaji na televiziji Sport1 podal zanimiv pogled na situacijo.

"Vprašal sem se, kaj bi se zgodilo, če bi bila situacija obratna? Če bi Posch pljunil na Thurama? Potem bi spet imeli debato o rasizmu," je dejal Rummenigge in vzpodbudil zanimivo polemiko v studiu.

Po trinajstih kolih Bundeslige je na vrhu Bayern, sledita mu Bayer Leverkusen in RB Leipzig. Gladbach je na osmem mestu, ima 12 točk manj od Bavarcev. Tako Bayern kot Gladbach sta se prebila v izločilne boje Lige prvakov, uspešna pa sta bila tudi preostala nemška predstavnika med evropsko elito - Borussia Dortmund in RB Leipzig.

Komentarjev 1
Sorodne novice