Šport > Nogomet
19384 ogledov

Po tekmi Mariborčani z vso silo nad sodnika Juga: "Kako dolgo še?"

Matej Jug Profimedia
Matej Jug je v postal sovražnik številka ena v Mariboru.

Mariborske evforije je konec. Potem ko so ujeli serijo dobrih rezultatov ter uspeli vrniti "izgubljenega sina" Josipa Iličića, je odlično vzdušje v slačilnici Vijol'čnih prekinil domači derbi s Koprom, na katerem so po številnih incidentih domači ostali praznih rok, saj je druga ekipa prvenstva sredi Ljudskega vrta slavila z 1:0.

Tekmo pa je bolj kot kakšna spektakularna igra zaznamoval incident iz drugega polčasa, ko je sodniška ekipa pod poveljstvom v Mariboru osovraženega Mateja Juga predčasno zapustila igrišče, saj naj bi domnevno nekoga ponovno zadel predmet, ki je priletel s tribun.

Mariborski navijači, ki imajo z Jugom še neporavnane račune s prejšnjih tekem, so namreč znoreli po dveh sodniških odločitvah, ki sta bili po mnenju gledalcev dosojeni v škodo Maribora.

Najprej je namreč Jug povsem upravičeno izključil mladega mariborskega vratarja Sama Pridgarja, ki je zaustavil Daria Kolobarića, ki bi sam stekel proti praznim vratom. Kasneje pa so se znova počutili ogoljufane, ko je Jug po neuspelem preigravanju gostujočega vratarja Adnana Golubovića v kazenskem prostoru namesto enajstmetrovke pravilno dosodil prekršek Marka Tolića nad vratarjem.

Na igrišče so s tribun prileteli številni predmeti, sodniki in koprski nogometaši pa so zapustili igrišče. Po skoraj polurni prekinitvi so se naposled vrnili, Koper pa je kronal številčno premoč z izjemnim zadetkom Žana Benedičiča, ki je s spektakularnim volejem premagal Ažbeta Juga in prinesel zmago Kopru.

Tu pa še ni bilo konec incidentov, saj če je imel Jug pri obeh prvh dveh spornih odločitvah povsem prav, pa je bil vsaj zadetek Benedičiča milo rečeno sporen. V globokem prepovedanem položaju se ja namreč nahajal koprski nogometaš Maj Mittendorfer, ki je pri zadetku zagotovo oviral pogled domačemu vratarju.

NK Maribor : NK Koper | Avtor: Instagram/Martin Milec Instagram/Martin Milec

Po tekmi so tako besni mariborski navijači preko socialnih omrežij nemudoma delili sliko omenjene situacije, navijačem pa se je pridružil kar kapetan mariborske ekipe Martin Milec, ki je na svojem storyju ob fotografiji incidenta zapisal: "Treba še kaj dodati? Kako dolgo še? Sprašujem za prijatelja..." s čimer je ciljal na Jugove sodniške odločitve na tekmah Maribora.

Komentarjev 13
  • milenko4 14:52 09.oktober 2022.

    Točno tako, kriterij bi moral biti za obe ekipi enak. Pri dobrem sodniku (kar pa Jug še zdaleč ni) se kaj podobnega ne dogaja. Biti v središču pozornosti zaradi forsiranja ene ekipe se vsekakor dela velika škoda slov. nogometu. Na ...prikaži več žalost se za take sodnike vedno najde izgovor, da se jih ne sankcionira, kar pomeni, da se bodo podobni scenariji ponavljali. Običajno vedno v korist ekipe, ki jo ščiti sodnik, zato ne moremo več govoriti, da v Slo ni privilegiranih ekip, ki jih ščitijo sodniki ala Jug

  • milenko4 14:31 09.oktober 2022.

    Če je na tekmi sodnik Jug hotel imeti glavno vlogo je tako tudi sodil. Na žalost v škodo obeh ekip. Dober sodnik sodi tako, da je med tekmo neviden, kar pa Jug s svojimi odločitvami ni bil. Na žalost slov. ...prikaži več. nogometa taki sodniki ne bi smeli soditi derbije, saj naredijo preveliki cirkus. Očitno ima Olimpija veliki interes, da letos osvoji prvenstvo.

  • Avatar Zoran
    StarMačk 12:41 09.oktober 2022.

    Dejstvo je, da kot navijač nikoli ne moreš objektivno in nepristransko ocenjevat delo sodnikov, saj po navadi vidiš in kritiziraš le tiste "sodniške napake", ki gredo v škodo tvojega kluba, taiste "napake" pa vneto zagovarjaš, kadar so v njegovo korist. ...prikaži več Tu nimam v mislih samo nogometne navijače, ki sicer prednjačijo, ampak na splošno navijače neglede na zvrst športa.