Šport > Nogomet
4567 ogledov

Podaril dve zgradbi, 20.000 ljudem omogočil dostop do pitne vode

Karim Adeyemi Profimedia
Zvezdnik dortmundske Borussie je precej ljudem olajšal življenje.

Nemški reprezentant in član dortmundske Borussie Karim Adeyemi je bil januarja 2002 rojen v Münchnu, njegova mati je Romunka, oče pa Nigerijec. Državo slednjega je prvič obiskal pri desetih letih, z lokalnimi vrstniki pa je veliko časa prebil ob igranju nogometa na ulicah. Že takrat se mu je porodila ideja, da bi pomagal ljudem v omenjeni afriški državi.

Pri 17-ih letih, ko je bil član Red Bull Salzburga, je tako ustanovil fundacijo za pomoč otrokom in mladim v Nigeriji. Ta je v štirih letih organizirala  veliko dobrodelnih akcij, v novembru tega leta pa je Adeyemi skupaj z nigerijskim reprezentantom Wilfriedom Ndidijem, ta trenutno zastopa barve Leicester Cityja v angleški drugoligaški konkurenci, doniral dve večnamenski stavbi v bližini stadiona v Lagosu.

V njih se nahajajo sobe, ki lahko nastanijo 96 mladih nogometašev. Zgradbi sta popolnoma klimatizirani in imata zagotovljeno električno energijo 24 ur na dan, slednje v Lagosu namreč ni samoumevno.

Med zimskim odmorom v Bundesligi, ki bo trajal do 12. januarja, so se mnogi nogometaši z družinami odpravili na krajše počitnice, Adeyemi pa se je odločil obiskati Nigerijo. S sabo je pripeljal tudi predstavnike Borussie, klub namreč prav tako sodeluje v številnih humanitarnih projektih. S pomočjo kluba je tako zdaj Adeyemi 20 tisoč ljudem omogočil dostop do pitne vode. 

Karim Adeyemi | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rojen sem v Nemčiji, ampak pol mojega srca je v Nigeriji. Za vedno so mi v spominu ostali dnevi, ko sem tu igral nogomet na ulicah in se mi je porodila ideja, da pomagam tem ljudem. Ko sem dobil priložnost to tudi storiti, nisem pomišljal niti za sekundo," je dejal Adeyemi, pri njegovem klubu pa so obljubili sodelovanje in podporo tudi v naslednjih humanitarnih akcijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice