Šport > Nogomet
937 ogledov

Nekoč najdražjemu igralcu na svetu grozi dolg suspenz

Paul Pogba Epa
Italijanska protidopinška organizacija je predlagala štiriletno prepoved igranja za francoskega zvezdnika Paula Pogbaja.

Francoskemu nogometnemu superzvezdniku Paulu Pogbaju grozi štiriletna prepoved igranja zaradi dopinga. Postopek je sprožila pristojna italijanska protidopinška organizacija, ker je bil 30-letni vezist Juventusa pozitiven na testosteron avgusta po tekmi serie A proti Udineseju. Vzorec B je potrdil rezultat prvega pozitivnega testa.

doping epruveta Doping Šport Tudi drugi vzorec velikega nogometnega zvezdnika pozitiven

Pogba je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa priznal, da je jemal prehransko dopolnilo, katerega navodilo za uporabo je omenjalo snovi, ki povečujejo učinkovitost.

Nogometaš, ki je 81-krat zaigral za francosko reprezentanco in z njo postal tudi svetovni prvak, od lani spet igra za italijanske rekordne prvake, za katere je igral tudi od leta 2012 do 2016.

Na omenjeni tekmi proti Videmčanom je le sedel na klopi za rezerve in ni vstopil v igro. Pogba je imel šestletno pogodbo med letoma 2016 in 2022 tudi z angleškim rekordnim prvakom Manchester Unitedom, za ta klub je trikrat igral tudi v sezoni 2011/12.

Kdaj bo padla odločitev o prepovedi nastopanja, še ni jasno. Njegovo priznanje bi lahko vplivalo na milejšo kazen. Pogbajevi odvetniki tudi trdijo, da dopinga ni jemal namerno.

Po poročanju časnika Gazzetta dello Sport bi se zvezdnik lahko pogodil in s tem prepolovil svojo kazen.

Đoković Prekinili molk Šport Pozivalo se je k suspenzu Đokovića, to pravi dopinški organ Vingegaard Pereča tema Šport Vingegaard: "To je največji strah vsakega kolesarja"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.