Šport > Nogomet
179 ogledov

Poljaki organizirali napad na angleške redarje

navijaški izgredi Profimedia
Britanska policija je v zvezi s hudimi izgredi pred tekmo konferenčne lige v Birminghamu aretirala 39 ljudi.

Britanska policija je uradno sporočila, da so aretirali 39 navijačev poljskega nogometnega kluba Legia Varšava med nemiri v Birminghamu ob tekmi konferenčne lige proti Aston Villi. V izgredih so bili ranjeni štirje policisti.

Policija je sporočila, da se je uro pred začetkom tekme, ki so jo z 2:1 dobili Angleži, zgodil organiziran napad poljskih navijačev na redarje, zaradi česar so jim prepovedali vstop na stadion.

Olimpija, Lille, konferenčna liga Konferenčna liga Šport Tudi smola Olimpije ob domačem porazu proti Francozom

Pri Legii so obtožili Aston Villo, da je pred tekmo razdrla dogovor okoli delitve vstopnic navijačem. Kluba sta se že pred četrtkom obtoževala, domači je poljskega kritiziral, da njegovo vodstvo sploh ni sodelovalo pri vprašanju navijačev in njihovem prihodu v Birmingham.

V izgredih so, kot je policijo poročilo povzela hrvaška tiskovna agencija Hina, jo skupili štirje policisti, enega so zadržali v bolnišnici.

Villa si je z zmago že zagotovila preboj v izločilne boje konferenčne lige, blizu tem je krog pred koncem tudi Legia, ki je na drugem mestu v skupini E, ima pa tri točke prednosti pred Alkmaarjem in šest pred Zrinjskim.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 18:00 01.december 2023.

    Blišč in beda nogometa kot, najpomembnejšo postransko stvar na svetu..