Šport > Nogomet
24 ogledov

Poostrena varnost v Albaniji

albanija nogomet navijači EPA
Albanska nogometna zveza se je odločila, da zaradi varnostnih razlogov prestavi prizorišče kvalifikacijske tekme za nastop na svetovnem prvenstvu proti Izraelu.

Tekme ne bo v Skadru, kot je sprva načrtovala, ampak jo je prestavila v Elbasan, ki je bližje glavnemu mestu Tirani, kjer bo rizičen dvoboj lažje organizirati.

Albanci so se za to odločili, ker je dnevnik Panorama objavil, da muslimanski skrajneži pripravljajo teroristični napad na izraelsko moštvo. Policija je aretirala štiri ljudi, ki jih sumi za teroristično propagando, financiranje in novačenje borcev za Islamsko državo. Dva aretirana sta doma v Skadru, Panoramo tudi poroča, da so pri njiju našli eksploziv, namenjen za napad.

Albanske oblasti so pred časom objavile, da je med leti 2012 in 2014 na bojišča v Siriji in Iraku odšlo več kot 100 albanskih državljanov, 15 jih je tam umrlo, 30 pa se jih je vrnilo v domovino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.