Šport > Nogomet
18 ogledov

Posnetek razkril napad z glavo

Marouane Fellaini headbutt Youtube
Premierligaški obračun med Evertonom in Stoke Cityjem se je končal z neodločenim izidom, angleška nogometna zveza pa je morala preiskovati incident med Ryanom Shawcrossom in Marouanom Fellainijem. Slednji je zaradi udarca z glavo dobil pričakovane tri tekme prepovedi igranja.

Posnetek tekme med Evertonom in Stoke Cityjem je razkril, da je Marouane Fellaini z glavo udaril Ryana Shawcrossa. Delilec pravice Mark Halsey incidenta ni opazil, zato pa mu ja kazen v ponedeljek izrekla Angleška nogometna zveza (FA).

Belgijskemu reprezentantu so pri FA izrekli tri tekme prepovedi igranja, potem ko je Fellaini svoje dejanje tudi javno obžaloval, kazen pa je zahteval celo njegov trener David Moyes. Pri izreku kazni so pristojni pri FA upoštevali tudi njegovo priznanje.

Petindvajsetletni Belgijec bo na igrišča lahko znova stopil šele po novem letu, izpustil bo prvenstvene tekme proti West Ham Unitedu, Wigan Athleticu in Chelseaju.

Časopis The Daily Mail je o njegovem udarcu poročal: ''Najhujši incident na tekmi je bil udarec z glavo Fellainija, ki je tekmo končal brez kartona. Prav gotovo bo samo zaradi udarca dobil tri tekme prepovedi, kar bi pomenilo, da bo manjkal na obračunu proti West Hamu, Wiganu in Chelseaju.''

Klub, trener in igralec vzorno po incidentu

Posnetki so še razkrili, da naj bi Fellaini v nadaljevanju nogometaša Stoke Citya udaril še dvakrat. Po tekmi je trener Moyes obsodil ravnanje Belgijca in dodal, da bodo v klubu sprejeli sankcije, ki jih bo določila angleška nogometna zveza. Fellaini se je Shawcrossu, soigralcem in navijačem že opravičil.

Nogometaš Evertona Sylvain Distin je izrazil upanje, da bo FA (angleška zveza, op. a.) dosledno upoštevala tudi ravnanje nogometašev Stoka. ''Težko je bilo prodreti, saj so ves čas grabili in vlekli. Takšen je nogomet in to moraš pričakovati, ko prideš v mesto, kot je Stoke,'' je povedal Distin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.